Κάθε χρόνο, η Apple παρουσιάζει νέες αναβαθμίσεις και δυνατότητες για το σύστημα κάμερας του iPhone. Φέτος, με τη σειρά iPhone 16, οι αλλαγές αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Μόλις δύο μήνες πριν από την αναμενόμενη κυκλοφορία, μία φήμη σχετικά με τις βελτιώσεις της κάμερας του iPhone 16 Pro έχει λάβει περαιτέρω επιβεβαίωση χάρη σε νέα αναφορά από προμηθευτή.

Πέρυσι, όταν κυκλοφόρησε η σειρά iPhone 15, το 15 Pro Max διέθετε μία αποκλειστική δυνατότητα κάμερας: έναν φακό τύπου τετραπρίσματος (tetraprism) που επέτρεπε έως και 5x οπτικό ζουμ και 25x ψηφιακό ζουμ. Αυτή η δυνατότητα αποτελούσε μεγάλη βελτίωση σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα. Προηγούμενες αναφορές είχαν δείξει ότι αυτός ο φακός θα έρθει στο μικρότερο iPhone 16 Pro αυτό το φθινόπωρο, και μία νέα αναφορά παρέχει επιπλέον αποδείξεις για αυτήν την αλλαγή.

Η Apple ετοιμάζεται να επεκτείνει τη χρήση φακών τύπου τετραπρίσματος στην επερχόμενη σειρά iPhone, με τους Ταϊβανέζους κατασκευαστές Largan Precision και Genius Electronic Optical (GSEO) να αναμένεται να είναι οι κύριοι προμηθευτές, σύμφωνα με πηγές της βιομηχανίας. Η Largan προμήθευσε φακούς τετραπρίσματος για το iPhone 15 Pro Max που κυκλοφόρησε πέρυσι. Φέτος, περισσότερα μοντέλα της επερχόμενης σειράς iPhone θα διαθέτουν φακούς τετραπρίσματος. Η GSEO πιθανόν θα ενταχθεί ως νέος προμηθευτής για τα φετινά iPhone.

Η επέκταση της παραγωγής και η προσθήκη νέου προμηθευτή για τους φακούς τετραπρίσματος φαίνεται να επιβεβαιώνουν ότι το iPhone 16 Pro θα μεταβεί από το 3x οπτικό ζουμ του 15 Pro στο 5x που είναι αυτή τη στιγμή αποκλειστικό στο Max μοντέλο. Απέχουμε ακόμη δύο μήνες από το ντεμπούτο, οπότε αναμένεται περισσότερες πηγές να επιβεβαιώσουν, ή να διαψεύσουν, αυτήν την αλλαγή.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.