Τα επερχόμενα iPhone 16 Pro και Pro Max θα είναι τα πρώτα smartphones της Apple που θα υιοθετήσουν το πάνελ οθόνης OLED “M14” υψηλής απόδοσης της Samsung. Σύμφωνα με το ETNews, τα πάνελ OLED της σειράς “M” της Samsung κατασκευάζονται για flagship smartphones, ενώ το “14” αναφέρεται στον αριθμό των υλικών υψηλής απόδοσης που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τους. Το “M14” είναι η πρώτη σειρά του είδους και το πάνελ λέγεται ότι έχει αναπτυχθεί για να προσφέρει ανώτερη φωτεινότητα και μακροζωία.

Η Samsung φέρεται να έχει τοποθετήσει παραγγελίες για τα υλικά M14 και ετοιμάζεται να παράγει μαζικά τις οθόνες το δεύτερο εξάμηνο του έτους για τα μοντέλα iPhone 16 Pro της Apple. Τα smartphones Pixel 9 της Google είναι οι μοναδικές άλλες συσκευές που αναμένεται να υιοθετήσουν τις οθόνες υψηλής απόδοσης το 2024, ενώ παραμένει άγνωστο το τι θα συμβεί το 2025.

Προηγούμενη έκθεση από την Κίνα υποστήριξε ότι τα φετινά μοντέλα iPhone 16 Pro θα διαθέτουν έως και 1.200nits τυπικής φωτεινότητας SDR – μια αύξηση 20% σε σχέση με τα τρέχοντα μοντέλα – οπότε το νέο πάνελ της Samsung θα μπορούσε να είναι ο λόγος για την αναμενόμενη βελτίωση. Τούτου λεχθέντος, η μέγιστη φωτεινότητα HDR αναμένεται να παραμείνει στα 1.600 nits, ίδια με την τρέχουσα οθόνη των iPhone 15 Pro.

Μια άλλη φήμη πέρυσι ανέφερε ότι όλα τα μοντέλα iPhone 16 θα υιοθετήσουν νέα micro-lens τεχνολογία οθόνης OLED για βελτιωμένη φωτεινότητα και μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, αν και δεν είναι σαφές αν αυτό σχετίζεται συγκεκριμένα με τα πάνελ M14. Τα iPhone 16 Pro και Pro Max θα έχουν μεγαλύτερα μεγέθη οθόνης από τα μοντέλα 15 Pro, σύμφωνα με πολλές πηγές. Το 16 Pro θα έχει οθόνη μεγέθους 6.27 ιντσών, ενώ το Pro Max αναμένεται να έχει οθόνη μεγέθους 6.85 ιντσών.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.