Μεγάλες αλλαγές στις κάρτες Mastercard από το 2030, καθώς όπως ανακοινώθηκε δεν θα απαιτείται να εισάγουν τους αριθμούς των καρτών όταν κάνουν πληρωμές σε ηλεκτρονικές αγορές. Συγκεκριμένα όλες οι κάρτες που θα εκδίδει από το 2030 και μετά στην Ευρώπη θα είναι tokenized.

Κάνε αυτή τη ρύθμιση για να μην χρησιμοποιεί το Facebook τις δημοσιεύσεις σου

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αντί για τον αριθμό της κάρτας των 16 ψηφίων, αυτός θα αντικατασταθεί με ένα token που θα δημιουργείται τυχαία. Εν ολίγοις καταργείται η χειροκίνητη εισαγωγή καρτών στις ηλεκτρονικές συναλλαγές ως το 2030, με τη θέση της να παίρνει ένα κουμπί που θα κάνει την ίδια λειτουργία με ιδιαίτερα απλό τρόπο, με ένα κλικ.

Τέλος οι κάρτες που θα είναι ήδη αποθηκευμένες σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα ή σε ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι θα μπορούν μέσω του tokenization να ενημερώνονται αυτόματα όταν αντικαθίστανται.

Τράπεζα Πειραιώς – Αλλαγές σε καταστήματα, ταμεία, διπλή αλλαγή στις κάρτες!

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.