Σύμφωνα με πρόσφατους υπολογισμούς, σχεδόν το 95% όλων των iPhones κατασκευάζονται στη Κίνα. Και το 80% των συσκευών αυτών στο εργοστάσιο της Foxconn στη Zhengzhou στη Κίνα. Πλέον, το εν λόγω εργοστάσιο κλείνει λόγω της πολιτικής μηδενικών κρουσμάτων που εφαρμόζει η Κίνα.

Αυτό θα επηρεάσει άμεσα τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max, ή καλύτερα, σε μεγαλύτερο βαθμό τις εν λόγω συσκευές, ενώ σε μια κίνηση που δεν την περιμέναμε καθόλου πριν από λίγες ημέρες, η εταιρεία είχε ενημερώσει ότι πολύ δύσκολα θα επιτευχθούν οι στόχοι παραγωγής τους επόμενους μήνες, καθώς το εργοστάσιο αυτή τη στιγμή λειτουργεί περιορισμένα.

Ο συνεργάτης της Apple, η Foxconn, σκοπεύει να τετραπλασιάσει το εργατικό δυναμικό σε εργοστάσια της Ινδίας μέσα σε διάστημα δυο χρόνων, ανέφεραν δυο κυβερνητικοί αξιωματούχοι με γνώση του θέματος.

Η επέκταση αυτή της παραγωγής, χρειάζεται χρόνο, δυο περίπου χρόνια σύμφωνα με το report και δεν θα λύσει όμως την κρίση. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα μειώσει την εξάρτησή της από τη Κίνα, ώστε η Apple να μην βιώσει ξανά, αυτές τις τραγικές καταστάσεις.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.