Εχθές το βράδυ, ένας φίλος της σελίδας μας έστειλε την περιπέτειά του με ένα τροχαίο που είχε με το αυτοκίνητό. Μετά από έξοδο για την γιορτή του Αγ. Γεωργίου, ο οδηγός του αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο του οχήματος και βγήκαν εκτός δρόμου. Από την σύγκρουση τα παιδιά δεν τραυματίστηκαν, όμως δύο από τους επιβάτες είχαν iPhone 14 Pro Max.

Δευτερόλεπτα μετά την σύγκρουση δέχθηκαν κλήση από το 112 και στα δύο τηλέφωνα, στην οποία τους ρώτησαν αν είναι όλοι καλά και αν έχουν τραυματιστεί. Τα παιδιά τους είπαν πως δεν υπάρχει τραυματισμός και είπαν πως δεν χρειάζεται να έρθει η αστυνομία.

Όμως 10 λεπτά αργότερα ήρθε ένα περιπολικό, χωρίς οι χρήστες να έχουν δώσει την τοποθεσία τους στο 112. Φυσικά τα iPhone 14 Pro Max που είχαν τα παιδιά, στο μήνυμα που έστειλαν στο 112 περιλάμβανε και τα στοιχεία τη τοποθεσίας τους. Αυτό δείχνει πως η υπηρεσία δουλεύει καλά και πως σε περίπτωση ανάγκης μπορεί να σώσει ζωές.

Η αλήθεια είναι πως δεν περιμέναμε να την δούμε να δουλεύει και για την χώρα μας, όμως ευτυχώς διαψευσθήκαμε.

Στον αντίποδα, έχουμε δει περιπτώσεις που το κινητό στέλνει ειδοποίηση για τρακάρισμα, όταν ο χρήστης είναι σε κάποιο τρενάκι ή όταν κάνει σκι. Φαντάζομαι για αυτό έγινε και η κλήση από το 112, ώστε να επιβεβαιώσει πως δεν ήταν λανθασμένη ενεργοποίηση. Φυσικά αφού είδε δύο τηλέφωνα να ενεργοποιούνται, το 112 έστειλε περιπολικό να ελέγξει μήπως ήταν σύγκρουση δύο αυτοκινήτων και εγκατάλειψη, κάτι που είναι σωστό και πολύ λογικό.

Ελπίζουμε να δούμε περισσότερες εταιρίες να υιοθετούν αυτή τη λειτουργία, που ειδικά στην χώρα μας μπορεί να σώσει ζωές.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.