Η Apple πραγματοποίησε μία μεγάλη αναβάθμιση στο σύστημα καμερών των iPhone, καθώς τα iPhone 15 έχουν 48MP κύρια κάμερα. Ωστόσο, και τα δύο τηλέφωνα τραβάνε 24MP φωτογραφίες, από προεπιλογή, για να περιορίσουν τον αποθηκευτικό χώρο που καταναλώνουν τα αρχεία εικόνων.

Πέρυσι, μόνο τα 14 Pro και 14 Pro Max είχαν 48MP κύρια κάμερα και τη δυνατότητα να τραβάνε ProRAW εικόνες. Φέτος, εκτός από το ProRAW, τα 15 Pro και 15 Pro Max έχουν και το HEIF Max 48MP, μία δυνατότητα που βρίσκουμε και στα μικρότερα μοντέλα της σειράς.

Το HEIF Max 48MP προσφέρει υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες σε αρχεία με μέγεθος περίπου 5MB. Όμως, αν θες να έχεις αρχεία με πλούσιες λεπτομέρειες, τα οποία προσφέρουν περισσότερα περιθώρια επεξεργασίας χωρίς αλλοιώσεις, τότε πρέπει να πας σε κάτι καλύτερο από αυτό.

Οπότε, ανοίγεις την εφαρμογή ρυθμίσεων στα iPhone 15 series ή τα 14 Pro/Pro Max, εντοπίζεις και πατάς την κάμερα, διαλέγεις τα format, και ενεργοποιείς τον διακόπτη για το ProRAW και τον έλεγχο ανάλυσης. Στα 15 και 15 Plus θα δεις τον έλεγχο ανάλυσης. Ωστόσο, στα Pro μοντέλα τα πράγματα διαφέρουν.

Στα 14 Pro, 14 Pro Max, 15 Pro, και 15 Pro Max, μπορείς να πατήσεις το Pro Default και να διαλέξεις το HEIF Max μέχρι 48MP ή το ProRAW Max έως 48MP. Σε κάθε περίπτωση, μετά τρέχεις την εφαρμογή της κάμερας, σιγουρεύεσαι ότι το HEIF MAX ή το RAW MAX εμφανίζονται στη γωνία της εφαρμογής.

Έπειτα, πρέπει να έχεις το focal length στο 1x, διαφορετικά θα πέσεις στα 12MP, πριν τραβήξεις φωτογραφία. Αν θες να αλλάξεις το mode της υψηλής ανάλυσης, απλά πατάς παρατεταμένα στο HEIF MAX ή το RAW MAX. Να θυμάσαι μόνο ότι αυτά τα αρχεία έχουν μέγεθος ακόμα και πάνω από 100MB στα iPhone 15 Pro/Pro Max, και 14 Pro/Pro Max.

[Αποκλειστικό] Αυτό είναι το Samsung Galaxy S24 Ultra και τα χαρακτηριστικά του

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.