Το Netflix επέκτεινε τη διάθεση του πλάνου με τις διαφημίσεις σε 12 χώρες – η Ελλάδα δεν είναι μέσα σε αυτές, αλλά το περιμένουμε – και παράλληλα δημοσίευσε πολλές πληροφορίες για αυτό. Πριν δούμε τα τεχνικά, ας αναλύσουμε λίγο πόσες διαφημίσεις είναι κάποιος υποχρεωμένος να βλέπει για να γλιτώσει 3 δολάρια.

Η εταιρεία έχει πει ότι θα υπάρχουν 4 με 5 λεπτά διαφημίσεων ανά ώρα. Οι διαφημίσεις θα προβάλλονται πριν και κατά τη διάρκεια της ταινίας ή της σειράς. Κάθε διαφήμιση θα διαρκεί από 15 έως 30 δευτερόλεπτα. Άρα, σε μία ώρα βλέπεις τουλάχιστον 8 και το πολύ 20 διαφημίσεις. Ας δούμε το νούμερο από άλλη οπτική, πόσες διαφημίσεις μπορεί να δεις σε ένα επεισόδιο ή μία ταινία;

Με βάση έρευνες στα top chart, το 2021 η μέση διάρκεια μιας ταινίας ήταν τα 130 λεπτά ή 2 ώρες και 10 λεπτά. Θα κρατήσουμε τις 2 ώρες και θα πούμε ότι βλέποντας μία ταινία στο Netflix μπορεί να γίνει διακοπή της αναπαραγωγής – διάλειμμα για διαφημίσεις – μέχρι και 40 φορές.

Από σειρές έχουμε δύο κατηγορίες, τύπου sitcom που διαρκούν κατά μέσο ώρο 22 λεπτά και σειρές με επεισόδια περίπου μιας ώρας. Στη δεύτερη περίπτωση τα πράγματα είναι απλά, θα δεις 8 μέχρι 20 διαφημίσεις όσο παρακολουθείς ένα επεισόδιο. Στην περίπτωση του sitcom θα δεις περίπου 1.5 με 2 λεπτά διαφημίσεων, δηλαδή από 3 έως 8 διαφημίσεις, για 22 λεπτά προβολής. Δεν βλέπω καλύτερα Star που είναι και τζάμπα;

Σαν να μην έφταναν όλοι οι περιορισμοί που έχει βάλει το Netflix στο πλάνο με τις διαφημίσεις, απαιτεί να έχεις και συγκεκριμένες συσκευές. Η εταιρεία λέει ότι οι φορητές συσκευές Android και iOS πρέπει να τρέχουν Android 7 ή iOS 15 και νεότερα, αντίστοιχα. Τα Chromecast πρέπει να υποστηρίζουν Google TV αλλιώς δεν έχουν πρόσβαση στο πλάνο, άρα αφήνει έξω τα περισσότερα Chromecast.

Θες χειρότερα; Κανένα μοντέλο Apple TV δεν έχει πρόσβαση στο πλάνο με τις διαφημίσεις, το ίδιο ισχύει για το PlayStation 3 – αν έχεις ακόμα ένα και αποφασίσεις να το χρησιμοποιήσεις για το Netflix. Όσον αφορά τα PC, τα Mac, και τα προϊόντα streaming της Amazon, εκεί δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα. Αν προσπαθήσεις να τσεκάρεις το πλάνο με τις διαφημίσεις από “μη συμβατή” συσκευή θα δεις το μήνυμα “Basic with ads is not supported”.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Τι σχέση έχουν το efood και η Mastercard με το gamification; Μάθε και κάνε Level Up τρώγοντας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.