Τι σχέση έχουν το efood και η Mastercard με το gamification; Μάθε και κάνε Level Up τρώγοντας

0

Βλέπεις στον τίτλο το gamification και αναρωτιέσαι τι είναι αυτό; Θα διαβάσω για φαγητό ή για παιχνίδια; Μάλλον θα σου πω και για τα δύο, αλλά ας το πάρουμε από την αρχή. Gamification λέγεται η ενσωμάτωση μηχανισμών παιχνιδιού σε τομείς που δεν έχουν σχέση με παιχνίδια. Έτσι, γίνεται αξιοποίηση των χαρακτηριστικών που κάνουν ένα παιχνίδι διασκεδαστικό και η ενσωμάτωση τους σε μη gaming περιβάλλοντα κάνει πιο ευχάριστη τη συμμετοχή του χρήστη σε διάφορες διαδικασίες, όπως η καμπάνια Level Up with Mastercard του efood.

Ίσως, το πιο βασικό χαρακτηριστικό του gamification είναι η επιβράβευση. Όλοι θέλουν να κερδίζουν και αισθάνονται όμορφα όταν λαμβάνουν αμοιβές κάθε είδους, είτε αυτό είναι ένα απλό badge, είτε ένα δώρο μεγάλης αξίας. Αντίστοιχα ικανοποιητικό είναι να βλέπεις τη μπάρα προόδου, που είναι κάτι σαν τη μπάρα του XP στα παιχνίδια και να ανεβαίνεις level, τη στιγμή που κάθε level σου εξασφαλίζει επιπλέον προνόμια. Ενδεχομένως, όλα τα παραπάνω αποτελούν μέρος των λόγων για τους οποίους το gamification είναι κομμάτι της ζωής μας.

Το έχουμε δει να εφαρμόζεται από πολλές εταιρείες και θεσμούς. Για παράδειγμα, στις τράπεζες! Όσο ψωνίζουμε από συνεργαζόμενα καταστήματα κερδίζουμε πόντους και μετά τα ξοδεύουμε για να πάρουμε εκπτώσεις και άλλα βραβεία. Ακόμα και τα Facebook, LinkedIn, και άλλες πλατφόρμες, έχουν στοιχεία gamification. Σε αυτές τις περιπτώσεις, συνήθως, έχουν μετατρέψει την ολοκλήρωση του προφίλ του χρήστη σε μία σειρά αποστολών και παρουσιάζουν την πρόοδο με μία μπάρα, στόχος του χρήστη είναι να συμπληρώσει όλο το προφίλ του και φτάσει τη μπάρα στο 100%. Εννοείται ότι θα είχαμε παράδειγμα και από το φαγητό, όπου στις εφαρμογές των καταστημάτων βρίσκεις διάφορα διαδραστικά games που προσφέρουν από επιπλέον φαγητό μέχρι μοναδικά δώρα.

Το efood σε συνεργασία με τη Mastercard δημιούργησαν το Level Up with Mastercard και πήγαν όλα τα παραπάνω ένα βήμα πιο πέρα.

Φαντάστηκες ποτέ ότι μπορείς να ανεβαίνεις level τρώγοντας και σε κάθε νέο επίπεδο να κάνεις claim δώρα; Αν θες, μπορείς να ζήσεις αυτή τη μοναδική εμπειρία συμμετέχοντας στο Level Up with Mastercard του efood. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να προσθέσεις μία Mastercard στις μεθόδους πληρωμής του λογαριασμού σου και μετά να πραγματοποιείς παραγγελίες χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη κάρτα και επιλέγοντας το “Level up with Mastercard”.

Το game έχει ξεκινήσει ήδη και δεν έχεις πολύ χρόνο να μαζέψεις πόντους και να κερδίσεις δώρα τρώγοντας. Η αρχή είναι εύκολη, καθώς μόλις προσθέσεις την κάρτα και ολοκληρώσεις την πρώτη παραγγελία θα πάρεις 100 πόντους. Μετά, μπορείς να αυξήσεις τους πόντους που διαθέτεις και να ανεβαίνεις level, κάνοντας παραγγελίες ή ακόμα καλύτερα ολοκληρώνοντας quest ειδικά σχεδιασμένα για καλοφαγάδες.

Η ποικιλία των δώρων είναι μεγάλη και κάθε επίπεδο σου δίνει ακόμα περισσότερα. Το πιο απλό βραβείο που θα λάβεις είναι δωρεάν κουπόνια φαγητού, ώστε να κάνεις πιο πολλές παραγγελίες και να κερδίσεις ακόμα περισσότερους πόντους. Όμως, το boss fight είναι η τελική κλήρωση του Level Up with Mastercard στην οποία θα διεκδικήσεις άνευ προηγουμένου αμοιβές. Ως ένα μικρό δείγμα θα σου πω ότι ανάμεσα στις αμοιβές βρίσκονται ηλεκτρικά μηχανάκια και πατίνια, PlayStation 5, Macbook Pro M1, iPhone 13 Pro Max, και πολλά άλλα.

Τι περιμένεις, μπες και εσύ στο game του efood, κάνε Level Up τη delivery εμπειρία σου και κέρδισε δώρα τρώγοντας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.