Από τότε που ξεκίνησαν οι αναφορές ότι η Huawei εργαζόταν στο δικό της λειτουργικό σύστημα, το οποίο αποκαλείται Harmony OS, οι φήμες τόνιζαν χαρακτηριστικά ότι η εταιρεία θα αντικαταστήσει το Android με αυτό. Και αν και αρχικά είχε τονίσει ότι δεν προορίζονταν για smartphones, τελικά κάτι τέτοιο άλλαξε μετά το ban.

Ο Wang Chenglu, επικεφαλής Software Development του Huawei Consumer Business Group, σε πρόσφατη συνέντευξή του τόνισε ότι το EMUI 11 και το HongMeng OS μοιράζονται το ίδιο framework, ενώ έχουν και πολλά άλλα κοινά στοιχεία.

Αυτό σημαίνει, ότι η τελευταία και ποιο πρόσφατη έκδοση του EMUI αποτελεί μια μεταβατική έκδοση που προετοιμάζει τις συσκευές και τους χρήστες για να υιοθετήσουν την πρώτη public έκδοση του HongMeng OS. Η HongMeng OS 2.0 θα φθάσει πρώτα σε τηλεοράσεις, αυτοκίνητα, ρολόγια, ενώ οι φορητές συσκευές που θα λανσαριστούν με το EMUI 11, θα είναι και οι πρώτες που θα λάβουν το HongMeng OS 2.0 OTA.

Οι πρώτες συσκευές που θα λάβουν το Harmony/ HongMeng OS θα εξοπλιστούν με τον Kirin 9000 σαν το Huawei Mate 40 και στη συνέχεια συσκευές με τον Kirin 990 5G, ενώ τέλος θα αναβαθμιστούν και οι συσκευές με τον Kirin 810.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.