Η HMD Global, όπως και άλλες εταιρείες, είχε ένα από τα ποιο δύσκολα εξάμηνα εξαιτίας της πανδημίας, ενώ αναγκάστηκε να καθυστερήσει την κυκλοφορία αρκετών smartphones, όπως το Nokia 9.3 PureView το οποίο ακόμη περιμένουμε.

Όμως, σε αντίθεση με τις πωλήσεις που γενικότερα δεν πάνε τόσο καλά, η HMD Global κυκλοφορεί τα τηλέφωνα μιας εταιρείας που κατέκτησε την κορυφή στην κατάταξη της Counterpoint Research με τις εταιρείες που εμπιστεύονται περισσότερο οι χρήστες. Η εταιρεία αναλύσεων λαμβάνει υπόψη για αυτή την κατάταξη τέσσερα δεδομένα, τη συχνότητα των ενημερώσεων λογισμικού, τη διάθεση των security updates, την ποιότητα κατασκευής, και τις συσκευές που είναι κατάλληλες για επιχειρήσεις.

Η HMD Global έχει καταφέρει να διατηρεί τα smartphones της Nokia αναβαθμισμένα στην τελευταία έκδοση του Android και κυκλοφορεί τακτικά τα security updates. Επίσης, είναι η μοναδική εταιρεία που κατάφερε να πετύχει στο Android One. Αυτή τη στιγμή η εταιρεία έχει αναβαθμίσει όλα τα υποστηριζόμενα Nokia smartphones στο Android 10, όπως και η OnePlus, ενώ τρίτη είναι η Samsung με ποσοστό ενημέρωσης 89%.

Counterpoint Nokia HMD Global Trust From Users

Στο γράφημα για τα security updates, φαίνεται ότι η HMD Global ενημερώνει σε μηνιαία βάση τα Nokia smartphones, δεύτερη έρχεται η OnePlus που βγάζει ενημερώσεις για το 90% των υποστηριζόμενων τηλεφώνων της, ενώ η Samsung δεν τα πάει και τόσο καλά γιατί ενημερώνει σε μηνιαία βάση μόνο το 22% των συσκευών της.

Η Nokia ήταν πάντα γνωστή για την ποιότητα κατασκευής των τηλεφώνων της και η HMD Global κάνει ότι μπορεί για να διατηρήσει την κληρονομιά της εταιρείας, παρόλο που τα smartphones δεν έχουν την αντοχή ενός 3310. Για να διασφαλίσει την ποιότητα κατασκευής των συσκευών η εταιρεία πραγματοποιεί πάρα πολλές δοκιμές.

Counterpoint Nokia HMD Global Trust From Users

Οι τακτικές και μακροχρόνιες ενημερώσεις λογισμικού παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στην αγορά ενός smartphone. Ο τρέχον κύκλος αντικατάστασης είναι οι 30 μήνες και σύμφωνα με την Counterpoint Research οι χρήστες επιλέγουν την Nokia γιατί προσφέρει ποιοτικά τηλέφωνα που ενημερώνονται τακτικά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.