Η κίνηση της Apple είναι αλήθεια ότι εξέπληξε πολλούς χρήστες του Android, καθώς προέβη στην εξαγορά της εφαρμογής και αμέσως τερμάτισε την ύπαρξη της Android έκδοσης του DarkSky. Τα hyperlocal apps είναι πολύ σημαντικά και ειδικότερα η αφαίρεση του Dark Sky ήταν μια μεγάλη απώλεια για τους χρήστες του Android. Γιατί όμως η αφαίρεσή του είναι τόσο σημαντική;

Όπως τονίζει η Wikipedia και όπως ισχύει για όλα τα GPS based apps, ο συνδυασμός συνεχούς πρόσβασης στο internet και οι GPS υπηρεσίες που τρέχουν συνεχώς στη συσκευή, δίνουν στο χρήστη τις πληροφορίες καιρού, οι οποίες όμως αυτόματα ενημερώνονται ανάλογα με το που βρίσκεται ο χρήστης. Στην περίπτωση ειδικότερα των weather apps, σημαίνει ότι οι τρέχουσες συνθήκες και οι προβλέψεις θα είναι διαφορετικές κάθε φορά που ο χρήστης ανοίγει την εφαρμογή σε μια διαφορετική τοποθεσία και όχι μόνο σε μια διαφορετική πόλη, αλλά και εντός αυτής.

Το Overdrop είναι μια εφαρμογή καιρού η οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια από τις καλύτερες εναλλακτικές. Το μειονέκτημα, ότι χρησιμοποιεί το API του Dark Sky ως ένα από τους πολλούς παρόχους δεδομένων (το API λήγει το 2022). Αγοράζοντας μάλιστα την Pro έκδοση της εφαρμογής, ο χρήστης έχεις πρόσβαση  σε αποκλειστικά app themes, συνολικά 51 unlocked widgets και δυνατότητα επιλογής του AccuWeather ως παρόχου δεδομένων. Η δωρεάν έκδοση αντλεί δεδομένα από το Dark Sky και Weather Bit.

Μπορείτε να διαβάσετε το αναλυτικό review του Overdrop στο XDA Developers

Την εφαρμογή τη βρίσκετε στο Play Store

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.