Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, βρέθηκε στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος” του Open, και μίλησε για τις δυνατότητες που έχουν τα δίκτυα της χώρας και τον φόρτο που θα δεχθούν το επόμενο διάστημα λόγω του κορονοϊού. Αναφέρθηκε επίσης στην τηλεργασία, την τηλεμάθηση, την ανάγκη των πολιτών για ψυχαγωγία, και άλλα.

Ο κος Γεωργαντάς θέλησε να μοιραστεί με το κοινό μερικές συμβουλές, ώστε να επιτευχθεί αποφόρτιση των δικτύων της χώρας σε ώρες αιχμής. Αρχικά, στάθηκε στο ότι οι περισσότερες κλήσεις πλέον πραγματοποιούνται με τη χρήση κινητού, ενώ οι περισσότεροι έχουμε ξεχάσει ακόμα και την ύπαρξη του σταθερού τηλεφώνου.

Έπειτα, ο κος Γεωργαντάς ανέφερε ότι οι ώρες αιχμής παραμένουν οι ίδιες, και είναι μεταξύ 9 το πρωί και 6 το απόγευμα. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να υπάρξει αυτοσυγκράτηση από όλους τους πολίτες, κυρίως όσον αφορά τις εφαρμογές ψυχαγωγίας.

Σε δεύτερη φάση, ο κος Γεωργαντάς τόνισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε επικοινωνία με τους παρόχους ώστε να προσφέρουν στους πολίτες ειδικές προσφορές και δωρεάν υπηρεσίες. Όπως ακριβώς έχουν πράξει ήδη οι πάροχοι άλλων χωρών που βρίσκονται στο έλεος του κορονοϊού.

Τέλος, ο κος Γεωργαντάς αναφέρθηκε στα παιδιά που μένουν σπίτι και δεν έχουν πρόσβαση στην τηλεμάθηση. Συγκεκριμένα είπε ότι υπάρχει η δυνατότητα από την ΠΝΠ για βοήθεια του πληθυσμού. Ο ίδιος είπε ότι η κυρία Κεραμέως θα εκτιμήσει την απουσία προβλημάτων ειδικά στις μεγάλες τάξεις και ιδιαίτερα στην τρίτη λυκείου.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.