Τα Google Play Services είναι κατάρα και ευχή μαζί. Στην πάροδο του χρόνου, το software έχει αποτελέσει συστατικό στοιχείο των Android συσκευών. Push notifications, background λειτουργίες, γρήγορη λειτουργικότητα του GPS, ενημερώσεις και πολλά άλλα καθίστανται εφικτά χάρη στο πολύ σημαντικό αυτό software που αποκαλείται Google Play Services. Δυστυχώς όμως, κάτι τέτοιο σημαίνει ότι οποιοδήποτε bug με τις εν λόγω υπηρεσίες θα επηρεάσει όλες τις συσκευές. Ακριβώς αυτό φαίνεται να ισχύει στην έκδοση 18.3.32 που καταναλώνει τη διάρκεια μπαταρίας ανεξάρτητα σε ποια έκδοση βρίσκεσαι.

Το Σαββατοκύριακο το Androidpolice έλαβε έναν μεγάλο αριθμό παραπόνων από χρήστες διαφόρων συσκευών και Android εκδόσεων, τονίζοντας ότι η μπαταρία τους εξαντλούνταν γρήγορα χωρίς να τα χρησιμοποιούν περισσότερο από ότι συνήθως. Για να διαπιστώσεις αν επηρεάζεσαι και εσύ, πήγαινε στα στατιστικά μπαταρίας . Αν τα Google Play Services βρίσκονται στην κορυφή και το γράφημα πέφτει απότομα ακόμη και σε χρονικές στιγμές που δεν χρησιμοποιείς τη συσκευή, τότε μάλλον έλαβες το εν λόγω προβληματικό update.

Ελπίζουμε η Google να το διορθώσε κάποια στιγμή, αν και κάποιες προσωρινές λύσεις είναι η υποβάθμιση σε παλαιότερη έκδοση, αν και κάποια στιγμή θα αναβαθμιστεί ξανά ή  η εκκαθάριση της cache του app και του storage. Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις και την beta έκδοση των Google Play Services κάνοντας εγγραφή στο Play Store ή μέσω του apk mirror αν και είναι λιγότερο stable.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.