Όπως διαβάζουμε στο Associated Press, η Google παρακολουθεί την τοποθεσία σας ακόμη και αν δεν της δώσετε την άδεια. Τα ευρήματα της έρευνας τα οποία επιβεβαιώθηκαν από το Princeton University, τονίζουν ότι πολλά Google services στο Android και στο IOS αποθηκεύουν την τοποθεσία, ακόμη και αν δεν έχουν δοθεί τα σχετικά permissions.

Το Associated Press, τονίζει ότι ξεκίνησε την έρευνά του πάνω στο θέμα αυτό, όταν η K.Shankari, απόφοιτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, απενεργοποίησε το Location History στην Android συσκευή της, ωστόσο συνέχισε να λαμβάνει ειδοποίηση για να αξιολογήσει ένα πρόσφατο ταξίδι που είχε κάνει.

Αν και η Google ζητά permissions για να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες της τοποθεσίας, το πρόβλημα εντοπίζεται μέσα στις ρυθμίσεις του Location History.  Η σελίδα υποστήριξης της Google αναφέρει: Μπορείς να απενεργοποιήσεις το Location History οποιαδήποτε στιγμή. Όταν το απενεργοποιήσεις, τα μέρη που επισκέπτεσαι δεν αποθηκεύονται πλέον, ωστόσο η έρευνα του Associated Press έδειξε το εντελώς αντίθετο.

Ακόμη και ένα γρήγορο Google Search για τυχαία αντικείμενα στη συσκευή σου δεν είναι ασφαλές. Ακόμη και αν η αναζήτηση δεν σχετίζεται με την τοποθεσία, συνεχίζει να επιτρέπει στη συσκευή να αποφασίσει που βρίσκεστε και να αποθηκεύσει την πληροφορία στο Google Account.

Από την μεριά της η Google επισημαίνει: Υπάρχει ένα πλήθος διαφορετικών τρόπων με τους οποίους η Google χρησιμοποιεί την τοποθεσία σας για να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη, όπως τα Location History, Web and App Activity και Location Services σε επίπεδο συσκευής. παρέχουμε ξεκάθαρες περιγραφές των εργαλείων αυτών και δίνουμε τη δυνατότητα απενεργοποίησής τους και διαγραφής των ιστορικών.

Επιπλέον, η Google επισημαίνει, ότι οι χρήστες μπορούν να απενεργοποιήσουν ένα άλλο χαρακτηριστικό που αποκαλείται Web and App Activity, που είναι ενεργοποιημένο στη συσκευή εκ προεπιλογής. Είναι μια ρύθμιση η οποία αποθηκεύει πληροφορίες για Google Apps και websites στο Google account. Η απενεργοποίηση εμποδίζει τη συλλογή των αποκαλούμενων location markers καθώς και τις πληροφορίες αναζήτησης και δραστηριότητας. Αλλά από την άλλη, κάτι τέτοιο επηρεάζει δραματικά την αποτελεσματικότητα της Google Assistant.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.