Οι κατασκευαστές ασύρματων δικτύων και smartphone συσκευών ετοιμάζονται πυρετωδώς για την διάθεση των πρώτων 5G δικτύων στις αρχές του επόμενου έτους. Οι κατασκευαστές επεξεργαστών, έχουν ήδη αποκαλύψει τα πρώτα 5G modems ενώ και οι πάροχοι ήδη έχουν ξεκινήσει τον δικό τους αγώνα να πείσουν τους χρήστες ότι το δικό τους δίκτυο αξίζει περισσότερο από των άλλων

Αλλά σύμφωνα με δηλώσεις που έγιναν από τον αντιπρόεδρο του τμήματος radio network technology development and strategy, της T-mobile, το 5G δεν πρόκειται να προσφέρει σημαντική βελτίωση σε σχέση με το LTE, τουλάχιστον στην αρχή. Αρχικά, δεν είχαμε δει gigabit speeds σε LTE δίκτυα, είδαμε πολύ πιο χαμηλές ταχύτητες, τονίζει. Στόχος της T-mobile είναι αρχικά οι ταχύτητες των 5G δικτύων να είναι κατά 25-50% πιο μεγάλες σε σχέση με την υπάρχουσα υποδομή 4G, που σε πραγματικές συνθήκες φθάνουν στα 400Mbps.

Ο λόγος που οι ταχύτητες των 5G δικτύων δεν θα είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές των 4G, είναι ότι οι υποδομές 4G έχουν ήδη υιοθετήσει πολλές βελτιώσεις που έρχονται στα 5G.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.