- Ο Ε65, το νέο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου από Καλαμπάκα ως την Εγνατία Οδό, είναι πλέον διαθέσιμος στη δημοφιλή εφαρμογή πλοήγησης Waze. Η νέα σύνδεση θα κάνει το Αθήνα-Γρεβενά σε μόλις 4 ώρες.
- Ο αυτοκινητόδρομος Ε65 έχει συνολικό μήκος 182 χιλιόμετρα, συνδέοντας τον ΠΑΘΕ με την Εγνατία Οδό και διευκολύνοντας τις μεταφορές μεταξύ Ηγουμενίτσας και Βόλου. Βελτιώνει την ασφάλεια και μειώνει τους χρόνους ταξιδιού.
- Το έργο του Ε65 πέρασε από δύσκολες φάσεις όσον αφορά τη χρηματοδότηση, με την ιδέα να ξεκινά στις αρχές του 2000 και την ολοκλήρωσή του να καθυστερεί λόγω της οικονομικής κρίσης.
Στη δημοφιλή εφαρμογή πλοήγησης Waze μπήκε ο Ε65, το νέο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου, από Καλαμπάκα ως την Εγνατία Οδό, που θα κάνει το Αθήνα-Γρεβενά σε 4 ώρες.
Τα συνολικά χιλιόμετρα του Ε65 αγγίζουν τα 182 χιλιόμετρα, συνδέοντας τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι με την Εγνατία Οδό. Ουσιαστικά πλέον η διαδρομή Αθήνα-Γρεβενά χρειάζεται 4 μόνο ώρες περίπου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ε65, πέρασε από δύσκολες φάσεις στη διάρκεια των ετών, ιδίως όσον αφορά τη χρηματοδότηση. Ουσιαστικά αποτελεί ένα έργο το οποίο συνδέει τη Λαμία με την Εγνατία οδό.
Η ιδέα για τον Ε65 θα πρέπει να τοποθετηθεί κάπου εκεί στις αρχές του 2000. Με την πρώτη σύμβαση παραχώρησης να υπογράφεται το 2007. Στη συνέχεια όμως, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, πέρασε από πολυετείς διαπραγματεύσεις μέχρι τελικά την ολοκλήρωσή του.
Συνδέει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με το λιμάνι του Βόλου, διευκολύνοντας επιβατικές αλλά και εμπορευματικές μεταφορές, βελτιώνει ασφάλεια των οδηγών, μειώνοντας τους συνολικούς χρόνους ταξιδιού, Ενώ αποτελείται από δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, μαζί με λωρίδα έκτακτης ανάγκης.
Τεχνικά χαρακτηριστικά έργου
- 14 Ανισόπεδοι Κόμβοι & 4 Ημικόμβοι
- 5 δίδυμες σήραγγες
- 31 Γέφυρες, με μεγαλύτερη τη Γέφυρα του Πηνειού μήκους 595 μ.
- 114 ‘Ανω & Κάτω Διαβάσεις
- 8 αμφίπλευροι Χώροι Στάθμευσης & Ανάπαυσης (Χ.Σ.Α.) & 2 μονού κλάδου
- 4 Κέντρα Ελέγχου & Συντήρησης (Κ.Ε.Σ.)
- 4 Κέντρα Ελέγχου Σηράγγων
- 1 Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας
- 3 κτήρια Τροχαίας και 1 κτήριο Πυροσβεστικής
- 4 Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών – ΣΕΑ -(Λιανοκλαδίου, Σοφάδων, Ράξας και Καρπερού). Σε λειτουργία ΜΟΝΟ οι ΣΕΑ Λιανοκλαδίου & Σοφάδων
- 1 Σημείο Εξυπηρέτησης Πελάτων (Μετωπικός Σταθμός Διοδίων Τρικάλων, ρεύμα προς Λαμία)
- 4 Μετωπικοί Σταθμοί Διοδίων και 5 Πλευρικοί.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.
































![Samsung Galaxy S26 Ultra Review: Είναι τελικά Ultra; [Βίντεο] Galaxy S26 ultra review](https://techmaniacs.gr/wp-content/uploads/2026/03/Galaxy-S26-ultra-review-218x150.webp)














