Απέχουμε λίγο από το WWDC 2026, όπου η Apple θα ανακοινώσει το iOS 27 και ήδη μαθαίνουμε για μερικές από τις πρώτες λειτουργίες που θα φέρει η Apple στα τηλέφωνά της. Μια από τις πιο χρήσιμες είναι ίσως ο αυτόματος υποτιτλισμός, που θα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν αυτόματα υπότιτλους για κάθε βίντεο που έχουν στη συσκευή τους ή στο διαδίκτυο, με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Ο υποτιτλισμός θα γίνεται σε κάθε εφαρμογή του κινητού, στα social media, στην εφαρμογή Photos, στο iMessages και γενικά σε οποιοδήποτε σημείο του λειτουργικού.

Στην δήλωσή της η Apple είπε:

«Ενώ οι λύσεις υπότιτλων γίνονται ολοένα και πιο συνηθισμένες για χρήστες που είναι κωφοί ή έχουν προβλήματα ακοής, οι υπότιτλοι για προφορικούς διαλόγους σπάνια είναι διαθέσιμοι για προσωπικά βίντεο, περιεχόμενο που μοιράζονται φίλοι και συγγενείς και άλλα μέσα. Με τους νέους υπότιτλους που δημιουργούνται, τα βίντεο μπορούν να εμφανίζουν αυτόματα μεταγραφές προφορικού ήχου όταν δεν υπάρχουν ήδη υπότιτλοι, συμπεριλαμβανομένων των κλιπ που έχουν εγγραφεί σε iPhone, έχουν ληφθεί από φίλους και συγγενείς ή έχουν μεταδοθεί μέσω streaming στο διαδίκτυο. Με την αναγνώριση ομιλίας στη συσκευή, οι υπότιτλοι δημιουργούνται ιδιωτικά και εμφανίζονται αυτόματα για βίντεο χωρίς υπότιτλους σε iPhone, iPad, Mac, Apple TV και Apple Vision Pro. Η εμφάνιση των υπότιτλων μπορεί να προσαρμοστεί στο μενού αναπαραγωγής βίντεο ή στις Ρυθμίσεις».

ios 27

Όμως, τουλάχιστον στην αρχή, οι δημιουργία υποτίτλων θα περιορίζεται μόνο στα Αγγλικά στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Με την πάροδο του χρόνου όμως, η εταιρεία σκοπεύει να επεκτείνει τη λίστα των συμβατών γλωσσών.

Παύση πυρός λίγό πριν την καταστροφή της Samsung

Πρόκειται για μια πολύ βολική λύση, αρκεί να υπάρχει η κατάλληλη υποστήριξη σε ξένες γλώσσες, όπως η υλοποίηση της Xiaomi, που υποστηρίζει σχεδόν όλες τις γλώσσες. Με αυτή θα μπορείτε να δείτε κάτι σε εξωτερικούς χώρους με την ένταση χαμηλωμένη, χωρίς να έχετε πρόβλημα στο να καταλάβετε τι αναφέρεται στο βίντεο. Ταυτόχρονα, θα μπορούμε να έχουμε υπότιτλους ακόμα σε περιεχόμενο που δεν έχει υπότιτλους καθόλου, κάτι που απογειώνει την εμπειρία.

θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πόσο καλά θα λειτουργεί στην πραγματική ζωή και αν θα δούμε σύντομα και υποστήριξη σε περισσότερες γλώσσες, όπως φυσικά και τα ελληνικά. Θεωρητικά, με την τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να το κάνει πολύ εύκολα και δεν πιστεύουμε πως είναι θέμα επιδόσεων, αφού παρόμοια λειτουργία έχουν και τα τηλέφωνα της Xiaomi εδώ και δύο χρόνια, ακόμα και στη μεσαία κατηγορία.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε μας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.