Χωρίς καμία προειδοποίηση, το ChatGPT σταμάτησε να λειτουργεί για χρήστες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και εμάς. Η σελίδα του φαίνεται να ανοίγει, όμως το ίδιο το ChatGPT δε λειτουργεί.

Τα πρώτα προβλήματα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 10 το πρωί, όμως οι αναφορές δεν ήταν πολλές. Τώρα όμως, το διαδίκτυο έχει γεμίσει με παράπονα χρηστών που δε μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα, ενώ εμφανίστηκε και στο DownDetector, που δείχνει την πολύωρη διακοπή της υπηρεσίας. Στο Down Detector, βλέπουμε την δεύτερη απότομη αύξηση, που είναι και το σημείο που ξεκίνησαν τα προβλήματα και στην Ευρώπη και την Αυστραλία. Από τότε, οι αναφορές για προβλήματα όλο και αυξάνονται.

Εκτός από τα δωρεάν και επί πληρωμή επίπεδα του ChatGPT, η γεννήτρια εικόνων Sora του OpenAI αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα. Ενώ ορισμένοι χρήστες αναφέρουν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία κανονικά, άλλοι αντιμετωπίζουν κάποιο σφάλμα ή μήνυμα ή το ChatGPT δεν φορτώνει καθόλου.

Η OpenAI επιβεβαίωσε το πρόβλημα και εργάζεται ήδη για την αποκατάσταση του προβλήματος. Όμως τα προβλήματα είναι ήδη 6 ώρες χωρίς επίλυση και η εταιρεία δεν έχει αναφέρει τους λόγους που συμβαίνει.

Revolut. Λανσάρει τα πρώτα ATM για να εδραιώσει την φυσική παρουσία της στην Ευρώπη

Φυσικά, οι χρήστες έσπευσαν στο X και το Reddit για να εκφράσουν τα παράπονά τους. Σύμφωνα με τα παλαιότερα προβλήματα, η υπηρεσία άρχισε να γίνεται όλο και πιο αργή στις απαντήσεις της από το πρωί, ενώ πολλές φορές εμφάνιζε μήνυμα πως κάτι δεν πηγαίνει καλά. Λίγο αργότερα η υπηρεσία σταμάτησε να είναι λειτουργική.

Από ότι φαίνεται υπάρχει ένα γενικό πρόβλημα στην OpenAI και ακόμα δε γνωρίζουμε αν είναι τεχνικό πρόβλημα ή κάποια επίθεση μεγάλης κλίμακας στις υπηρεσίες της. Θεωρητικά, η OpenAI και η τεχνητή νοημοσύνη της είναι πολύ προηγμένη και πρόσφατα άρχισε να απολύει προσωπικό, αφού τη δουλειά τους την έκανε η ίδια η τεχνητή νοημοσύνη. [σαρκασμός] Για να δούμε, το πρόβλημα θα φτιαχτεί από μόνο του τώρα [/σαρκασμός].

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.