Οι διαρροές για το πρώτο αναδιπλούμενο τηλέφωνο της Apple έχουν ξεκινήσει δυναμικά και η σειρά θα έρθει για να ανταγωνιστεί τη Samsung και την σειρά Galaxy Z Fold. Τώρα όμως, έχουμε περισσότερες πληροφορίες από την Κορέα, σχετικά με το iPhone Fold ή όπως αλλιώς θα λέγεται.
Σύμφωνα με το ETNews, το επερχόμενο αναδιπλούμενο της Apple, θα είναι σε στυλ βιβλίου, όπως το Galaxy Z Fold 6. Όμως, σε αντίθεση με το Z Fold 6, ακούμε πως δεν θα υπάρχει τσάκιση στην οθόνη της συσκευής.
«Η Apple αποφάσισε να εξαλείψει τις τσακίσεις άνευ όρων, ανεξαρτήτως τιμής, προκειμένου να διαφοροποιηθεί από τα υπάρχοντα αναδιπλούμενα τηλέφωνα», φέρεται να είπε ένας εκπρόσωπος της βιομηχανίας, σύμφωνα με την αυτόματη μετάφραση. «Καταλαβαίνω ότι έχει κάνει τις τσακίσεις να εξαφανιστούν με νέες φυσικές ιδιότητες του υλικού».
Λίγο πολύ, όλα τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα που κυκλοφορούν στην αγορά, εμφανίζουν τσάκιση στην εσωτερική οθόνη. Τα τηλέφωνα της Samsung έχουν εμφανέστατη τσάκιση, αν και οι κινέζοι κατασκευαστές έχουν καταφέρει να μειώσουν κατά πολύ την ένταση. Στο Oppo Find N5, η τσάκιση είναι τόσο μικρή που δε φαίνεται ιδιαίτερα.
Παραμένουμε επιφυλακτικοί με τις δηλώσεις πως θα εξαφανιστεί ως δια μαγείας η τσάκιση στην οθόνη, καθώς το ακούμε από όλους τους κατασκευαστές εδώ και χρόνια και μέχρι στιγμή δεν έχει συμβεί. Από την άλλη, αν η Apple κατάφερε να βρει λύση, θα εκπλαγούμε ευχάριστα. Αυτό βέβαια ευθυγραμμίζεται με τα όσα έχει πει η εταιρία, πως δηλαδή θα κυκλοφορήσει αναδιπλούμενη συσκευή όταν επιλυθούν συγκεκριμένα ζητήματα που θα χαλούσαν την εμπειρία. Ένα από αυτά τα ζητήματα ίσως είναι η τσάκιση της οθόνης.
Τράπεζα Πειραιώς: Ενημέρωση για quick login
Το ETNews προσθέτει πως η Samsung θα προμηθεύσει την Apple, τόσο με την εσωτερική οθόνη, όσο και την εξωτερική. Η εξωτερική οθόνη ενδέχεται να έρθει με προστατευτικό γυαλί από την Corning, χωρίς να αναφέρει αν θα είναι Ceramic Shield, όπως τα υπόλοιπα iPhones ή κάποιος άλλος τύπος προστατευτικού γυαλιού.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Apple θα έχει αποφασίσει για τους προμηθευτές της για το πρώτο της αναδιπλούμενο μέχρι τον Απρίλιο του 2025. Η εταιρεία προφανώς επιλέγει προμηθευτές και ανταλλακτικά για τις συσκευές της ένα χρόνο πριν από την κυκλοφορία του προϊόντος. Αν κρίνουμε από αυτό, πιθανότατα θα δούμε το πρώτο iPhone Fold να ανακοινώνεται το δεύτερο τρίμηνο του 2026, ίσως μαζί με τα iPhone 18.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.