Οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης επέβαλαν πρόστιμο 310 εκατομμυρίων ευρώ στην LinkedIn για παραβιάσεις των αυστηρών κανόνων προστασίας των δεδομένων. Η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων επέπληξε το LinkedIn λόγω ανησυχιών σχετικά με τη «νομιμότητα, τη δικαιοσύνη και τη διαφάνεια» της επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων για διαφημιστικούς σκοπούς.

Ο εποπτικός φορέας είναι η εθνική ανεξάρτητη αρχή που είναι υπεύθυνη για την προάσπιση του δικαιώματος των ατόμων στην ΕΕ να προστατεύονται τα προσωπικά τους δεδομένα και έχει επίσης λειτουργίες και εξουσίες, συμπεριλαμβανομένων των ιρλανδικών κανονισμών προστασίας προσωπικών δεδομένων και της Οδηγίας της ΕΕ, γνωστής ως Οδηγία επιβολής του νόμου. Η DPC είναι η εποπτική αρχή της Ιρλανδίας για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR) και αποτελεί τον κύριο ρυθμιστικό φορέα προστασίας του LinkedIn στην ΕΕ, επειδή εκεί βρίσκεται η ευρωπαϊκή έδρα της εταιρείας.

Ανθρώπινοι «Μίνι εγκέφαλοι» ελέγχουν πεταλούδες στον εικονικό κόσμο!

Ο εποπτικός φορέας ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε έρευνα η οποία διαπίστωσε ότι η LinkedIn δεν είχε νόμιμη βάση για τη συλλογή δεδομένων ώστε να μπορεί να στοχεύει χρήστες με διαδικτυακές διαφημίσεις, γεγονός που αποτελεί παραβίαση των κανόνων προστασίας της ιδιωτικής ζωής και διέταξε το LinkedIn να συμμορφωθεί με τους κανόνες. Η LinkedIn από την πλευρά της υποστήριξε ότι ενώ πιστεύει ότι «συμμορφώνεται» με τους κανόνες, εργάζεται ωστόσο για να διασφαλίσει ότι οι «διαφημιστικές πρακτικές» του πληρούν τις απαιτήσεις.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.