Οι Google Maps είναι μια από τις σπουδαιότερες εφαρμογές αυτή τη στιγμή. Εκτός από την πλοήγηση, μπορεί να μας “πάει” σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, μέσω των δορυφορικών φωτογραφιών που ενσωματώνει. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν γίνει ανακαλύψεις μέσω του Google Maps, ενώ πολύ συχνά ανακαλύπτονται περίεργα πράγματα στις φωτογραφίες. Τώρα, “ανακαλύψθηκε” μια μυστηριώδης πόρτα στην Ανταρκτική.

Στην Ανατολική Ανταρκτική, ακριβώς νοτιοανατολικά του ιαπωνικού ερευνητικού φυλάκιού Showa Station, χρήστες με αετίσια μάτια εντόπισαν μια μυστηριώδη «πόρτα», η οποία έχει γίνει το θέμα των άγριων θεωριών στο διαδίκτυο, με ορισμένους να εικάζουν ότι είναι το εξοχικό του Bigfoot ή ένα σκάφος από το Star Trek, που έπεσε στην περιοχή. (Ναι οι θεωρίες συνομωσίας κάπως έτσι ακούγονται).

Ένας χρήστης του Reddit που παρατήρησε τη μυστηριώδη δομή στις συντεταγμένες 69°00’50″S 39°36’22″E απλώς ρώτησε : “Μεγάλη πόρτα στην Ανταρκτική;”

«Απλώς μια φουσκωμένη πόρτα του Boeing», πρότεινε ένα άτομο, αναφερόμενο σε ένα σοκαριστικό ατύχημα στον αέρα τον περασμένο Ιανουάριο.

μυστηριώδης πόρτα Ανταρκτική

Τι είναι στην πραγματικότητα η μυστηριώδης πόρτα στην Ανταρκτική;

«Τι θα κάναμε χωρίς τους συνωμοσιολόγους;» Ο John Smellie, καθηγητής και ηφαιστειολόγος στο Πανεπιστήμιο του Leicester, αστειεύτηκε στη Daily Mail σχετικά με τις πολλές προτάσεις που κάνουν τον γύρω του διαδικτύου.

Οι επιστήμονες έσπευσαν να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους και η απάντηση δεν είναι τόσο συναρπαστική όσο θα ήθελαν οι χρήστες του Reddit.

Αφού κοίταξε τις συντεταγμένες στο Google Earth Pro και είδε ιστορικές εικόνες, ο Bethan Davies, καθηγητής παγετωνολογίας στο Πανεπιστήμιο του Newcastle, έγραψε πως η μυστηριώδης πόρτα βρίσκεται σε μια περιοχή που είναι γεμάτη από θαλάσσιους πάγους, στα ανοιχτά της ακτής.

«Αυτό είναι ένα παγόβουνο που προσγειώθηκε και τώρα έχει κολλήσει και λιώνει [στη θέση του]», εξήγησε ο Ντέιβις. «Μπορείτε να δείτε πολλά άλλα παγόβουνα στην περιοχή».

Ο καθηγητής Martin Siegert, συνδιευθυντής του Ινστιτούτου Grantham του Imperial College του Λονδίνου για την Κλιματική Αλλαγή και το Περιβάλλον, συμφώνησε με τον Davies, λέγοντας: «Αυτό είναι απλώς ροή πάγου γύρω από ένα συμπαγές υποπαγετικό εμπόδιο, που επηρεάζεται επίσης από την τήξη και την εκ νέου κατάψυξη πάγος και από καταβατικούς ανέμους.

Τράπεζες: Τέλος στις κάρτες! Πως θα κανουμε συναλλαγές όμως;

Οπότε, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι ένα κομμάτι πάγου που έπεσε εκεί και απλά λιώνει. Τίποτα περισσότερο, όμως έχει αξία να δούμε αυτό το περιστατικό σαν φαινόμενο. Από κάτι που έχει πλήρως λογική εξήγηση, όταν ο καθένας λέει ότι του κατέβει στο κεφάλι, χωρίς γνώσεις για το θέμα, προκύπτουν οι θεωρίες συνομωσίας. Για αυτό θα πρέπει να διαθέτουμε τις απαραίτητες γνώσεις, πριν κρίνουμε ένα θέμα ή ένα φαινόμενο.

Εμείς όμως, πιστευτούμε τους συνωμοσιολόγους του διαδικτύου και έχουμε την απόδειξη πως είναι πραγματικά μια πόρτα στην Ανταρκτική. Μάλιστα, όταν κάναμε ζουμ στην φωτογραφία, βρήκαμε και μια ειδοποίηση από την ACS, πράγμα που αποδεικνύει πως είναι όντως μια πόρτα και πως οι εξωγήινοι από το Α του Κενταύρου που ζουν εκεί είναι μέσα. Το τελευταίο γίνεται πιο ξεκάθαρο, από την έλλειψη πατημασιών από τον Courier, που σημαίνει πως είναι ταχύτατος και ελαφροπόδαρος, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι υπάλληλοι αυτού του είδους. Δεν κοντοστάθηκε ούτε για να χτυπήσει την πόρτα.

Δείτε την συγκλονιστική φωτογραφία παρακάτω:

μυστηριώδης πόρτα Ανταρκτική

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.