Το Google Maps έχει λάβει πάρα πολλές αναβαθμίσεις τελευταία, με πολλές λειτουργίες να έρχονται στην εφαρμογή. Κάποιες από αυτές ήρθαν με μεγάλη καθυστέρηση, οπως το ταχύμετρο και πλέον αρκετοί χρήστες εγκαταλείπουν το Waze, στο οποίο η Google κάνει τις δοκιμές, μεταπηδώντας στο Google Maps.

Φέτος είδαμε την αναφορά περιστατικών να φτάνει στο Google Maps, για χρήστες Android Auto και Apple CarPlay, ενώ έφτασε και η λειτουργία ταχύμετρου. Με τη νέα βελτίωση στην καθοδήγηση λωρίδας, δεν έχει κάποιος λόγο να χρησιμοποιήσει το Waze, εκτός από τις αστείες φωνές που μπορεί να επιλέξει ο χρήστης.

Ωστόσο, η δυνατότητα του ταχύμετρου φαίνεται να προκαλεί ιδιαίτερη απογοήτευση στη βάση χρηστών των Χαρτών Google, καθώς δεν λειτουργεί όπως αναμενόταν, ενώ μερικές φορές εξαφανίζεται χωρίς σαφή λόγο.

Οι χρήστες Google Maps περιμέναμε εδώ και καιρό την λειτουργία για το ταχύμετρο, που αναγράφει τα όρια ταχύτητας στο δρόμο που είμαστε, όσο οδηγούμε. Με αυτήν την ενημέρωση, το τρέχον όριο ταχύτητας εμφανίζεται μαζί με δεδομένα ταχύτητας σε πραγματικό χρόνο, ώστε οι χρήστες να μπορούν να δουν πόσο γρήγορα πηγαίνουν και αν η ταχύτητά τους υπερβαίνει το όριο.

Τις τελευταίες μέρες όμως, χρήστες αναφέρουν πως το ταχύμετρο δεν εμφανίζεται σωστά και είναι σα να είναι μισοτελειωμένο από τους developers. Η νέα δυνατότητα δεν εμφανίζεται καθόλου σε ορισμένους χρήστες, ενώ άλλοι δηλώνουν πως εμφανίζεται και λίγο μετά εξαφανίζεται για αόριστο χρόνο. Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο μοτίβο σε αυτή την συμπεριφορά, με τους χρήστες να αναφέρουν το πρόβλημα σε διάφορες σελίδες.

Άλλοι χρήστες λένε πως το σήμα εξαφανίζεται μετά από ένα λεπτό, ενώ άλλοι λένε πως εξαφανίζεται αν γυρίσουμε σε κάποια άλλη εφαρμογή και μετά επιστρέφουμε στο Google Maps. Σε άλλους δεν επιστρέφει ποτέ, μέχρι να κάνουν επανεκκίνηση το τηλέφωνό τους, ώστε να ρυθμιστεί εκ νέου η πλοήγηση προς τον προορισμό.

Μέχρι στιγμής η Google δεν έχει πάρει θέση για το θέμα και δεν είναι σαφές αν είναι κάποια σχεδιαστική επιλογή της εταιρίας, που δε φαίνεται για κάτι τέτοιο, ή κάτι άλλο προκαλεί τα προβλήματα. Πρόκειται για μια πολύ χρήσιμη δυνατότητα, που μας δείχνει το όριο ταχύτητας του δρόμου στον οποίο είμαστε, αλλά και της δικής μας ταχύτητας με βάση τα δορυφορικά δεδομένα.

Οι χρήστες, μαζί και εμείς, περιμέναμε αυτή τη λειτουργία εδώ και καιρό και τώρα που ήρθε δε λειτουργεί σωστά. Για αυτό το λόγο έχουν ξεσπάσει αντιδράσεις σε σελίδες, forums και στις κριτικές της εφαρμογής.

Τράπεζες: Τέλος στις κάρτες! Πως θα κανουμε συναλλαγές όμως;

Εν τω μεταξύ, ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης αυτών των προβλημάτων του ταχύμετρου είναι να επανεκτιμήσετε την εφαρμογή κάθε φορά που ενεργοποιείται το σφάλμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να μεταβείτε στο Waze, όπου το ταχύμετρο εμφανίζεται σωστά δίπλα στο τρέχον όριο ταχύτητας, καθιστώντας ευκολότερο για όλους να δουν πόσο γρήγορα πηγαίνουν και αν ξεπερνούν το όριο. Το Waze είναι διαθέσιμο σε όλες τις πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Android Auto και CarPlay.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.