Ερευνητές παρουσίασαν τον πιο έγκυρο χάρτη του μαγνητικού πεδίου του ήλιου, με την απίστευτα υψηλή θερμότητά του. Τα μαγνητικά πεδία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη θέρμανση του ηλιακού στέμματος, το οποίο είναι εκατοντάδες φορές πιο θερμό από την επιφάνεια του Ήλιου, μερικά εκατομμύρια βαθμούς, ενώ καθορίζει και τον διαστημικό καιρό σε όλο το ηλιακό σύστημα.

Η NASA δημοσιεύει φωτογραφίες με κάτι που δεν έχει βρεθεί ποτέ ξανά στον Άρη (φωτογραφίες)

Το Daniel K Inouye Solar Telescope μπορεί να μετρήσει το μαγνητικό πεδίο του στέμματος του Ήλιου σε τρεις διαστάσεις και μεγάλη λεπτομέρεια, αλλά δεν μπορεί να το κάνει για όλο τον Ήλιο. Και κάπου εδώ έρχεται το Upgraded Coronal Multi-channel Polarimeter (UCoMP), με τους επιστήμονες να δημοσιεύουν 114 χάρτες που λήφθηκαν κατά τη διάρκεια 8 μηνών.

Η χαρτογράφηση του στρεμματικού μαγνητικού πεδίου ήταν ένα μεγάλο κομμάτι το οποίο έλειπε από τη μελέτη του Ήλιου αναφέρει ο Zihao Yang, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης , ο οποίος διεξήγαγε αυτή την έρευνα ως διδακτορικός απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Πεκίνου.

Η έρευνα αυτή μας βοηθά να κατανοήσουμε ένα κρίσιμο κενό στην εξήγηση των στεμματικών μαγνητικών πεδίων, τα οποία είναι η πηγή της ενέργειας για καταιγίδες που μπορούν να επηρεάσουν τη Γη.

Η αναλυτική έρευνα είναι διαθέσιμη στο Science.org

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.