Τρία πράγματα είναι βέβαια στη ζωή, οι φόροι, ο θάνατος και το νέο Apple iPhone κάθε χρόνο. Όμως ίσως σύντομα αλλάξει αυτό, σύμφωνα με τον  Mark Gurman, του Bloomberg, που έχει αποτελέσει πηγή πληροφοριών για την Apple εδώ και χρόνια. Ο Gurman έχει πηγές μέσα στην εταιρία και συνήθως οι πηγές του επιβεβαιώνονται. Τώρα, αυτές οι πηγές λένε πως η Apple σχεδιάζει άλλη προσέγγιση στις ανακοινώσεις καινούριων iPhones.

Τελευταία η Apple δεν παρουσιάζει μεγάλες αλλαγές από γενιά σε γενιά, ενώ από τότε που ξεκίνησε να βγάζει 4 συσκευές το χρόνο, η αναβαθμίσεις λογισμικού συχνά έχουν bugs, που επηρεάζουν μια μερίδα χρηστών. Αυτό φαίνεται να το έχει καταλάβει και η Apple, μετά τα προβλήματα στο iPadOS 18, που brickαρε τις συσκευές με Apple M4, όπως επίσης και με το iOS 18 που σε ορισμένα iPhone 16 σταματούσε να αποκρίνεται η οθόνη όταν δεχόταν αγγίγματα κοντά στο πλήκτρο της κάμερας.

Ο Gurman αναφέρει την κυκλοφορία του Apple Intelligence, που ένα μήνα μετά την ανακοίνωση δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα στο ευρύ κοινό. Αναφέρει πως αν η εταιρία λέει πως η συσκευή σχεδιάστηκε με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη, κανένα από τα τηλέφωνα δεν έχει ακόμα ούτε μία από αυτές τις δυνατότητες. Μάλιστα, το Apple Intelligence δεν θα είναι πλήρες μέχρι κάποια στιγμή τον επόμενο χρόνο.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος, σύμφωνα με το Gurman, που η Apple επανεξετάζει την στρατηγική της. Όμως υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Η Apple είναι τεράστια.

Η Apple είναι μια από τις πλουσιότερες εταιρίες στον κόσμο και θα λέγαμε πως είναι πολύ μεγάλη για να αποτύχει. Η εταιρία κοιτάζει ήδη να κάνει την είσοδό της και σε άλλες κατηγορίες προϊόντων, ενώ έχουμε δει προσπάθειες για δικά της αυτοκίνητα, ενώ ακούμε πως σχεδιάζει ήδη iPad robots, όπως επίσης και νέο λειτουργικό σύστημα.

Η Samsung ανακοινώνει το οικονομικότερο smartphone με 6 χρόνια υποστήριξη

Όλα αυτά όμως σημαίνουν πως η εταιρία θα πρέπει να μπορεί να τα υποστηρίξει σε αναβαθμίσεις λογισμικού, κάτι που έχει ήδη αρχίσει να επιβαρύνει την Apple. Χαρακτηριστικά που αργούν να κυκλοφορήσουν, προβληματικές αναβαθμίσεις, μικρότερες αναβαθμίσεις σε hardware, όλα αυτά είναι δείγματα πως η Apple δυσκολεύεται να με την ετήσια κυκλοφορία συσκευών.

iPhone 16 Pro Apple κάθε χρόνο

Για αυτό, οι πληροφορίες του Gurman αναφέρουν πως η Apple σκέφτεται να μην ανακοινώνει συσκευές τον Σεπτέμβριο κάθε έτους, αλλά να τις ανακοινώνει όταν είναι πραγματικά έτοιμες να βγουν στην αγορά. Κάτι παρόμοιο έκανε και η Huawei, όσο είχε πρόβλημα να βρει το hardware που ήθελε λόγω των κυρώσεων.

Αυτή η τακτική είναι κάπως ασυνήθιστη και θα περίμενε κανείς πως η Apple μπορεί να προσλάβει παραπάνω άτομα για να μπορεί κάθε χρονιά να εντυπωσιάσει το κοινό με νέες συσκευές. Όμως, αντί για αυτό, όπως και όλες οι άλλες εταιρίες τεχνολογίας, προχωράει σε περικοπές και απολύσεις προσωπικού.

Το υδρογόνο η αιτία που πέφτει η διάρκεια της μπαταρίας του smatphone σου

Ο Gurman αναφέρει πως η Apple θα συνεχίσει προς το παρόν τις ετήσιες ανακοινώσεις συσκευών. Εμείς θα λέγαμε πως αν η εταιρία δε θέλει να προσλάβει προσωπικό, ίσως θα πρέπει να μην ανακοινώνει συσκευές ακριβώς 12 μήνες μετά τις προηγούμενες. Είναι προτιμότερο να πιο ολοκληρωμένη και πιο πλήρη συσκευή και ας περάσαν 14 η 15 μήνες μετά την ανακοίνωση της προηγούμενης. Είναι καλύτερο για μια εταιρία να κάνει ανακοινώσεις όταν έχει όντως κάτι να ανακοινώσει, από το να ανακοινώνει κάτι απλά και μόνο επειδή πρέπει, το οποίο όμως στερείται ουσιαστικών αλλαγών.

Για την ιστορία, όταν η Apple δυσκολεύεται να προσφέρει αναβαθμίσεις λογισμικού στις συσκευές της, που είναι και περιορισμένες σε αριθμό, φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι για τις άλλες εταιρίες, όπως η Samsung, η Xiaomi και λοιπές, να αναβαθμίζουν τις δεκάδες συσκευές που ανακοινώνουν κάθε χρόνο. Πρόκειται για μια διαδικασία που κοστίζει πολύ σε μια εταιρία και για αυτό συνήθως οι πιο οικονομικές προτάσεις των εταιριών δεν έρχονται με υποστήριξη πολλών ετών, σε αναβαθμίσεις, κάτι που είναι λογικό. Αυτό που δεν είναι λογικό όμως, είναι να μην υποστηρίζουν τις πιο ακριβές συσκευές τους. Ευτυχώς, τα τελευταία χρόνια, οι ναυαρχίδες του Android παίρνουν αναβαθμίσεις για αρκετά χρόνια μετά την κυκλοφορία τους.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.