Πολλοί χρήστες έχουν εκφράσει την απογοήτευσή τους με τις διαφορετικές παραλλαγές chipset που διαθέτει η Samsung στα flagship Galaxy smartphones της. Αν βρίσκεσαι στις ΗΠΑ ή στην Κορέα, απολαμβάνεις το ισχυρό Snapdragon, ενώ αν είσαι στην Ευρώπη, αναγκάζεσαι να κάνεις υπομονή με το Exynos, το δικό της chipset. Οι τιμές των συσκευών παραμένουν ίδιες, καθώς η Samsung θεωρεί τις Exynos εκδόσεις εξίσου ικανές με τις Snapdragon.

Ωστόσο, οι χρήστες διαφωνούν. Πολλοί υποστηρίζουν ότι η Exynos εκδοχή υστερεί σε διάρκεια μπαταρίας, απόδοση και έχει προβλήματα υπερθέρμανσης. Όσοι έχουν χρησιμοποιήσει Exynos μοντέλα, θυμούνται τις αργές επιδόσεις και την απογοητευτική διάρκεια μπαταρίας, κατανοώντας έτσι τα παράπονα των χρηστών που πληρώνουν τα ίδια χρήματα για μια υποδεέστερη συσκευή. Όμως, τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν.

Με το Galaxy A53, πολλοί ανυπομονούσαν να δουν πώς θα τα πάει, καθώς το Galaxy A52 είχε κερδίσει τις εντυπώσεις. Παρόλο που το A52 είχε Snapdragon, η Samsung επέλεξε τον Exynos 1280 για το A53, κάτι που δεν αποδείχθηκε ιδιαίτερα θετικό. Οι χρήστες που το δοκίμασαν ανέφεραν ότι οι καθυστερήσεις και τα κολλήματα δεν έφυγαν ποτέ, και η μπαταρία δεν τους ικανοποίησε. Στην ίδια κατηγορία τιμής, η επιλογή του Google Pixel 6a φάνηκε να είναι καλύτερη.

Ωστόσο, παρατήρησαν ότι η Samsung φαινόταν να βελτιώνει τα Exynos chipsets της με το Galaxy A54, το οποίο αποδείχθηκε ότι ήταν ένα αξιόλογο midrange smartphone. Οι χρήστες δήλωσαν ότι η εμπειρία τους ήταν ευχάριστη και οι ενημερώσεις από τη Samsung βελτίωσαν τη διάρκεια μπαταρίας και την απόδοση.

Η μεγάλη έκπληξη ήρθε με το Galaxy A55. Οι χρήστες μίλησαν για εξαιρετική διάρκεια μπαταρίας, σταθερή απόδοση και ελάχιστη υπερθέρμανση, καλύπτοντας πολλές από τις παλιές ανησυχίες τους. Τα μικρά κολλήματα του Galaxy A53 φάνηκαν να έχουν εξαφανιστεί, και η απόδοση του Exynos 1480 εντυπωσίασε.

Αν η Samsung θέλει να πείσει το κοινό ότι οι Exynos συσκευές αξίζουν όσο οι Snapdragon, πρέπει να συνεχίσει σε αυτή τη θετική πορεία. Μέχρι στιγμής, το Galaxy A55 θεωρείται μία από τις καλύτερες επιλογές στην αγορά. Στο μέλλον, η Samsung θα χρησιμοποιήσει το Exynos 2400e για το Galaxy S24 FE. Με δυνατότητες όπως το Galaxy AI και το wireless DeX, όλοι περιμένουν να δουν πώς θα τα πάει το νέο chipset.

Ακούγεται ότι η Samsung σχεδιάζει και ένα νέο Exynos για τη σειρά Galaxy S25. Ελπίζουμε ότι η εταιρεία έχει μάθει από τα λάθη του παρελθόντος και ότι οι νέες συσκευές δεν θα προκαλέσουν την ίδια αναστάτωση όπως παλιότερα. Με την εμπειρία της Apple και της Huawei, είναι σαφές ότι η κατασκευή των δικών τους chip έχει τα οφέλη της. Αν οι εξελίξεις συνεχίσουν σε αυτή την κατεύθυνση, η Exynos σειρά θα αποκτήσει μεγαλύτερη εκτίμηση.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πριν δύο χρόνια αγόρασα το S22+, ναυαρχίδα υποτίθεται της Samsung, με τον Exynos, από μεγάλη αλυσίδα. Το επέστρεψα μέσα σε τρεις μέρες… έζησα τρελές καταστάσεις με το κινητό να χρειάζεται φόρτιση τρεις φορές την ημέρα, να ανεβάζει τέτοια θερμοκρασία που να πρέπει να το πιάνεις από τις άκρες μόνο και το κερασάκι στην τούρτα; να τραβάει τόσο χάλια βίντεο με τόσα πολλά κομμένα καρέ που μόνο όταν τα έδειξα στο κατάστημα με πίστεψαν. Παρόλα αυτά, σκέφτηκα ότι μάλλον θα έφταιγε η συσκευή και πήρα άλλο ένα S22+… ακριβώς τα ίδια προβλήματα. Το επέστρεψα και αυτό σε λιγότερο από εβδομάδα.

    Θα πρέπει να περάσει πολύς καιρός για να εμπιστευτώ ξανά τσίπσετ της Samsung.

    • Ακριβώς τα ίδια μου συμβαίνουν με το s23 fe που αγορά σε έκπτωση 600 ευρώ και μου φαίνεται έχει τον ίδιο exynos και έχω δεινοπαθήσει . Πέρα από υπερθέρμανση και τραγική διάρκεια μπαταρίας χάνω συνέχεια κλήσεις και δεν έχω σήμα.

  2. Θέλω τα λεφτά μου πίσω για το απαράδεκτο S20 με τον 990 που το μόνο που έκανε προκαλούσε τέτοια υπερθέρμανση στη συσκευή αδύνατον να λειτουργήσει. Ξαναπήρα σαμσουνγκ μπαίνω στο δεύτερο χρόνο με το Flip 5δε ζεσταθηκε ποτέ δεν κολλησε ποτέ gen2 snapdragon..!!Βοηθήστε τον κόσμο να βρίσκει το δίκιο του ειδικά όταν πληρώνει 1000€για συσκευή. !!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.