Αν υποθέσουμε ότι αντιμετωπίζεις ένα δύσκολο πρόβλημα στη δουλειά και κάθεσαι στο γραφείο σου για τουλάχιστον 10 λεπτά προσπαθώντας να στύψεις το κεφάλι σου να βρει μια λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις. Τι θα έκανες;

Αν ήσουν ο Σteve jobs η απάντηση στην ερώτηση αυτή θα ήταν απλή. Θα σηκωνόσουν και θα πήγαινες μια βόλτα. Το να κάνει μια βόλτα για 10 λεπτά ήταν για αυτόν ο τρόπος του να έχει μια σοβαρή συζήτηση. Μεγάλο μέρος του χρόνου μας το έχουμε περάσει μαζί να περπατάμε χωρίς να μιλάμε, ανέφερε ο θρυλικός designer Jony Ives.

Τα συνεχή μικρά διαλλείματα για περπάτημα 10 λεπτών του Jobs δεν έχουν να κάνουν μόνο με την αγάπη του για την ύπαιθρο ή τη σωματική άσκηση. Το αφεντικό της Apple διαισθάνθηκε κάτι που η νευροεπιστήμη αποδεικνύει και επιβεβαιώνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, ότι το περπάτημα κάνει τον εγκέφαλό μας να λειτουργεί λίγο καλύτερα.

Όταν κινούμαστε εξηγεί ένας νευροεπιστήμονας, βλέπουμε το περιβάλλον γύρω μας να αλλάζει, κάτι που κρατά τον εγκέφαλο σε διαρκή κίνηση και επαγρύπνηση, με πολλαπλάσια οφέλη, αντί να καθόμαστε και να περνάμε το διάλλειμά μας σε ένα κινητό.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.