Τρεις κατασκευαστές Android κινητών ανακοίνωσαν ότι θα κυκλοφορήσουν κουμπιά ελέγχου κάμερας, παρόμοια με αυτό που βρήκαμε στα iPhone 16, το Camera Control. Όπως αναφέρουν πηγές, οι Realme, Oppo και Nubia ετοιμάζονται να εισάγουν κουμπιά που θυμίζουν αυτό που παρουσίασε η Apple.

Το κουμπί ελέγχου κάμερας της Realme το είδαμε σε βίντεο που μοιράστηκε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Chase Xu. Το κουμπί αυτό, όπως και στο iPhone, ανοίγει γρήγορα την εφαρμογή της κάμερας, ενώ μπορείς να κάνεις zoom in και out, καθώς και να τραβήξεις φωτογραφίες.

Από την άλλη, ο γνωστός leaker Ice Universe αποκάλυψε πως τα επερχόμενα Find X8 της Oppo θα έχουν παρόμοιο κουμπί, που προς το παρόν ονομάζεται “Quick Button”. Τέλος, ο πρόεδρος της Nubia, Ni Fei, δημοσίευσε μια ανάρτηση στο Weibo, όπου ανέφερε ότι το νέο τους μοντέλο θα διαθέτει AI, καλύτερη οθόνη και, φυσικά, ένα κουμπί κάμερας.

Η Apple μπορεί να μην ήταν η πρώτη που εισήγαγε το κουμπί κάμερας, όμως έχει την τάση να επηρεάζει τους ανταγωνιστές της κάθε φορά που παρουσιάζει κάτι καινούριο. Παρόμοια παραδείγματα έχουμε δει και στη βιομηχανία VR, όπου η κυκλοφορία του Apple Vision Pro έδωσε νέα ώθηση στις έρευνες και την ανάπτυξη τέτοιων gadget.

Αν και μπορεί να μην σου αρέσει το iPhone, είναι δύσκολο να αρνηθείς πως η Apple δημιουργεί τάσεις. Και δυστυχώς, όχι πάντα προς το καλύτερο – π.χ. το notch ή η αφαίρεση της θύρας για τα ακουστικά. Το νέο κουμπί κάμερας ίσως είναι άλλο ένα «τρικ» που δεν αξίζει την αναβάθμιση, τουλάχιστον όχι από το iPhone 15. Ωστόσο, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τα “Camera Control” κουμπιά των Android smartphone.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.