Η Βραζιλία, η μόνη χώρα που έχει κατακτήσει πέντε φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA (δηλαδή του ποδοσφαίρου), θα αποτελέσει το πεδίο δοκιμών για τη νεότερη εφεύρεση της Google. Πρόκειται για μια λειτουργία κατά της κλοπής που βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη. Η αντικλεπτική λειτουργία θα είναι διαθέσιμη σε τηλέφωνα Android και το AI κομμάτι θα προσπαθεί να εντοπίσει πότε ένα τηλέφωνο έχει κλαπεί.

Όταν διαδραματίζεται ένα τέτοιο σενάριο, η αντικλεπτική λειτουργία AI θα κλειδώνει την οθόνη της συσκευής. Η δοκιμαστική φάση θα εισαγάγει τρεις τύπους κλειδώματος οθόνης. Πρώτον, χρήση τεχνητής νοημοσύνης για αναγνώριση κοινών κινήσεων που σχετίζονται με κλοπή και κλείδωμα της οθόνης. Δεύτερον, δυνατότητα κλειδώματος οθόνης εξ αποστάσεως με την εισαγωγή του αριθμού τηλεφώνου και την ολοκλήρωση μιας πρόκλησης ασφαλείας από άλλη συσκευή. Τρίτον, αυτόματο κλείδωμα της οθόνης εάν η συσκευή είναι εκτός σύνδεσης για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

Η Google βοηθά να παρακολουθείς μέλη της οικογένειας σου μέσω του Find My Device

Αυτές οι λειτουργίες θα είναι διαθέσιμες στους χρήστες της Βραζιλίας με τηλέφωνα Android που τρέχουν έκδοση 10 ή νεότερη του λειτουργικού συστήματος, από τον Ιούλιο, ενώ σχεδιάζεται η σταδιακή επέκτασή τους σε χρήστες άλλων χωρών κατά τη διάρκεια του έτους. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται ως απάντηση στο αυξανόμενο πρόβλημα της κλοπής τηλεφώνων στη Βραζιλία. Το 2022, ο αριθμός των κλεμμένων κινητών τηλεφώνων στη Βραζιλία αυξήθηκε κατά 16.6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, φθάνοντας σχεδόν το 1 εκατομμύριο περιστατικά, σύμφωνα με την επετηρίδα δημόσιας ασφάλειας της Βραζιλίας για το 2023.

Τον Δεκέμβριο του 2023, η κυβέρνηση της Βραζιλίας εγκαινίασε μια εφαρμογή με την ονομασία Celular Seguro, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να αναφέρουν κλεμμένα τηλέφωνα και να αποκλείουν την πρόσβαση χρησιμοποιώντας μια άλλη αξιόπιστη συσκευή. Από τον περασμένο μήνα, περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγγραφεί στην εφαρμογή και 50.000 τηλέφωνα έχουν μπλοκαριστεί λόγω κλοπής, σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.