Ανάσα στους καταναλωτές και μεγαλύτερη ώθηση στις οπτικές ίνες αναμένεται να δώσει στην Ελληνική αγορά το νέο κουπόνι επιδότησης υπερυψηλών ταχυτήτων που έρχεται από τις 15 Σεπτεμβρίου. Ο λόγος για το Gigabit Voucher προϋπολογισμού 80 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα επιδοτεί και το μηναίο τέλος αλλά και το κόστος σύνδεσης για 24 μήνες.

Temu: Ο πιο απλός τρόπος να βλέπεις συνεχώς εκπτώσεις – κράχτες – Η διαδικασία

Πολύ σύντομα άλλωστε αναμένεται οι πάροχοι να ανακοινώσουν τις προσφορές και τα νέα πακέτα που θα περιλαμβάνουν τις εν λόγω εκπτώσεις. Η δράση συγχρηματοδοτείται από ελληνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. Από τα συνολικά 80 εκατ. ευρώ της δράσης, τα 27 εκατ. ευρώ προέρχονται από τα ευρωπαϊκά ταμεία.

Πάντως η διείσδυση παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Ο ΟΤΕ το 2023 έφερε 251.000 συνδρομητές οπτικές, δηλαδή πρόσθεσε 35.000 στο τελευταίο τρίμηνο και η αγορά εκτιμάται πως συνολικά αγγίζει τις 350.000 συνδέσεις, καθώς η Nova έχει 75.000 πελάτες, ενώ Vodafone και Inalan δεν δημοσιεύουν τον αριθμό των συνδέσεων.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Βόρειες συνοικίες του Βόλου. 2,5 χλμ από το κέντρο και η ταχύτητα είναι στην καλύτερη 6 με 7.
    Κι εσείς γράφετε για οπτική ίνα

    • Το καλύτερο που έχεις να κάνεις .Θα περιμένω τι θα κάνει η ΔΕΗ με την εναέρια οπτική ίνα ,αν δεν σταρλινκ και γώ (άκουσα ότι θα μπουν και οι Κινέζοι στο παιχνίδι με δικό τους σταρλινκ)

  2. Ας βαλουν και στη επαρχία οπτικές ίνες οι ξεφτιλισμενοι που πληρωνουμε 25 ευρω για την 24αρα και πιανουμε 10

    • Εδώ που μένω το δικό μας δεν έχει οπτική ίνα το από πίσω στενό έχει.ελλαδα με τις οπτικές σου ίνες.μας περνάει το Πακιστάν σε ίντερνετ

  3. Πόσο ψεύτες ρε φίλε! Έχουν φάει δυό σκασμούς λεφτά, έχουν ρημάξει τους δρόμους, παρατάνε την ίνα όπου βρούν γιατί δεν τους ελέγχει κανείς, το ένα πεζοδρόμιο έχει, το απέναντι δεν έχει, κι εκεί που έχει σου λέε δεν έχουμε διαθεσιμότητα, και το δούλεμα πέφτει βροχή.

  4. Απατεώνες ψεύτες λωποδύτες,γαμω τα δυκτια τους χρόνια τώρα πληρώνουμε 24mbs και με το ζόρι εχουμε 5mbs εχω πολλες υποχρεώσεις αλλά κάποια στιγμή θα βάλω starling και θα τους γράψω τους κλέφτες.

  5. Άμα είναι να μας τρολαρει και το techmaniacs να μας το πείτε να διαβάζουμε αρλεκιν και μπλεκ .Για ποια οπτική ίνα μας μιλάτε; Του κολωνακιου του Διονύσου ή των Θρακομακεδόνων;Θέλουν και επιδότηση οι ζάμπλουτοι ;Δεν υπάρχει διαθεσιμότητα οπτικής ίνας στο σπίτι στην συντριπτική πλειοψηφία στην αττική .Εσεις σε ποιον πλανήτη ζείτε;

  6. Τι φθηνό ίντερνετ για όλους ρε ‘σεις……
    Η μισή Ελλάδα δεν έχει καν VDSL 50αρα, είμαστε στα 10mbps το πολύ εδώ και 15 χρόνια !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.