Ο λόγος για το Cymbulia peronii ένα μαλάκιο το οποίο συνήθως ζει σε θάθος 150-600 μέτρων, έχει μακρόστενο σχήμα και διάφανα πόδια και μπορεί κάποιος πολύ εύκολα να το μπερδέψει με γυαλί. Η μορφή του θυμίζει γλυπτό, παραπέμπει σε παπούτσι για αυτό συναντάται συχνά και με την ονομασία «παπούτσι της Σταχτοπούτας» ή «παπούτσι της Αφροδίτης».

Vodafone: Χωρίς κλήσεις, SMS και πρόσβαση στο internet για 4 ώρες – Πότε θα συμβεί

Κατά κύριο λόγο βρίσκονται στη Μεσόγειο, κατά μήκος των ακτών του Ατλαντικού σε περιοχές με σταθερή θερμοκρασία και σταθερές περιβαλλοντικές συνθήκες. Πριν από λίγους μήνες όμως βρέθηκε και στις ακτές της Ιταλίας.

Revolut: Ανακοινώνει επίσημα το Revolut BillPay

Σύμφωνα με βιολόγους της θαλάσσιας ζωής, δεν θα πρέπει να το αγγίξετε, δεν θα πρέπει να το μαζέψετε, αντίθετα θα πρέπει να το αφήσετε στο σημείο που το βρήκατε καθώς τα μικρά αυτά θαλάσσια όντα είναι πολύτιμα για το οικοσύστημα και συμβάλλουν στη θαλάσσια βιοποικιλότητα. Μάλιστα, με την αποσύνθεσή τους συνεισφέρουν στην παροχή θρεπτικών συστατικών για άλλα θαλάσσια πλάσματα.

Παράλληλα, αποθηκεύουν διοξείδιο του άνθρακα, διαδραματίζοντας έναν ακόμη ρόλο στη προστασία του περιβάλλοντος. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα ενδιαφέροντα αυτά όντα δεν κινδυνεύουν να εξαφανιστούν αφού «υπάρχουν εδώ και εκατομμύρια χρόνια, ακόμη και νωρίτερα από τους δεινόσαυρους.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.