Skip to content

Το τέλος μιας εποχής για τα Xiaomi smartphones στις 9 Σεπτεμβρίου – Τι θα συμβεί

Baladis Koumpouras
Baladis Koumpouras
Κοινοποίηση:
Xiaomi smartphone 9 Σεπτεμβρίου

Μια από τις μεγάλες αλλαγές που έρχονται με το HyperOS 2.0 της Xiaomi είναι η πολιτική της όσον αφορά τον bootloader. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Xiaomitime.com, όταν κυκλοφόρησε το HyperOS 1.0 η Xiaomi επέτρεπε το ξεκλείδωμα του bootloader απλά με ένα μικρό quiz. Ωστόσο, πλέον αυτό τελειώνει.

Revolut: Ανακοινώνει επίσημα το Revolut BillPay

Αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο του 2024, η Xiaomi δεν θα επιτρέπει το ξεκλείδωμα του bootloader οριστικά πλέον. Ο κλειδωμένος bootloader θα επηρεάσει χρήστες που θέλουν να κάνουν root στις συσκευές τους ή να προβούν στο φλασάρισμα custom ROMs.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η αλλαγή ξεκινά από τη Κίνα, χωρίς να γνωρίζουμε αν θα έρθει και στα global μοντέλα, αν και φαντάζει πολύ πιθανό. Και δεν είναι μόνο η Xiaomi που το κάνει. Οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές έχουν προβεί στην απενεργοποίηση του ξεκλειδώματος του bootloader.

Πηγή: xiaomitime.com

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα, ή προσθέστε μας στον RSS feed reader και στα social media σας.

Baladis Koumpouras

Baladis Koumpouras

Editor in Chief @ techmaniacs.gr με μεγάλη αγάπη για τα κινητά τηλέφωνα και την επιστήμη. Ξεκίνησε το 2018 να εργάζεται στο techmaniacs.gr μετά από ένα σύντομο πέρασμα από myphone.gr και digitallife.gr. Από τότε συνεχίζει μέχρι και σήμερα να κάνει αυτό που αγαπάει. Περισσότερα στο https://baladiskoumpouras.link/

Tags: xiaomi
Loading comments...
Loading more stories...
Loading reviews...

Μείνε ενημερωμένος

Ακολούθησέ μας στα social media και πρόσθεσέ μας στις αγαπημένες σου πηγές για να μη χάνεις καμία είδηση.