Ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα πραγματεύεται το theverge σε άρθρο με τίτλο No one’s ready for this, το οποίο στην ουσία αναφέρεται στις φωτογραφικές δυνατότητες του Pixel 9 και πιο συγκεκριμένα στη τεχνική επεξεργασία αυτών με τη χρήση AI και τους κινδύνους που ενέχει. Οι φωτογραφίες κάποτε αντιπροσώπευαν την αλήθεια, την απόδειξη της αλήθειας.

Μια σκηνοθετημένη σκηνή με κινηματογραφικά εφέ, μια ψηφιακή επεξεργασία φωτογραφιών ή ένα deepfake, ήταν πάντα κάτι που έπρεπε να έχεις υπόψη όταν κοιτούσες μια φωτογραφία, αλλά ήταν ακραίες στη σφαίρα των πιθανοτήτων. Χρειαζόταν εξειδικευμένη γνώση και εξειδικευμένα εργαλεία για κλονίσει κανείς την εμπιστοσύνη σου σε μια φωτογραφία. Το fake δηλαδή ήταν η εξαίρεση, όχι ο κανόνας.

Πλέον όμως με το Magic Editor του Pixel 9 όλα αλλάζουν. Ας δούμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα αληθινών φωτογραφιών και δίπλα την επεξεργασμένη τους εκδοχή με το Magic Editor. Είναι απίστευτο το πως αλλάζει το θέμα της φωτογραφίας.

Ζήσαμε σε μια εποχή στην οποία η φωτογραφία ήταν μια συντόμευση προς την πραγματικότητα, προς τη γνώση των πραγμάτων. Ήταν ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για την πλοήγηση στον κόσμο γύρω μας. Τώρα ξεφεύγουμε σε ένα μέλλον στο οποίο η πραγματικότητα είναι απλά λιγότερο γνωστή, στο οποίο κάθε φωτογραφία που βλέπεις θα σε κάνει να αναρωτιέσαι αν είναι αληθινή, ή προϊόν επεξεργασίας. Και η αλήθεια είναι πως κανείς δεν είναι προετοιμασμένος για αυτό.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τροφη για σκεψη”Δεν φαίνεται?άρα δεν συνέβη ποτε”αλιμονο ποιοι θα το χρησιμοποιήσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.