Αν νόμιζες ότι μόνο το Netflix περιορίζει το μοίρασμα λογαριασμών, ξανασκέψου το! Η Disney+, ένας ακόμα γίγαντας του streaming, ετοιμάζεται να περιορίσει τη δυνατότητά σου να μοιράζεσαι τον κωδικό σου με άτομα εκτός του νοικοκυριού σου.

Όπως επιβεβαίωσε ο CEO της Disney, Bob Iger, σε πρόσφατη κλήση επενδυτών, το μέτρο θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τον Σεπτέμβριο. Η εταιρεία, μετά από χρόνια, κατέγραψε για πρώτη φορά κέρδη από την υπηρεσία streaming της, με τα έσοδα να ανέρχονται στα 47 εκατομμύρια δολάρια από τις πλατφόρμες Disney+, ESPN+ και Hulu – και είπε να αυξήσει τιμές και να μπλοκάρει την κοινή χρήση κωδικών…

Η στάση της Disney+ για το password sharing δεν ήταν πάντα σταθερή. Τον Φεβρουάριο, είχε ανακοινώσει ότι θα εισάγει συνδρομητικά πακέτα για το μοίρασμα λογαριασμών – μία στρατηγική που ήδη εφαρμόστηκε σε κάποιες χώρες, χωρίς όμως να υπάρχει σαφής ενημέρωση για το πότε θα ισχύσει στις ΗΠΑ ή άλλες αγορές.

Με την πρόσφατη ανακοίνωση για περιορισμούς στην κοινή χρήση κωδικών, είναι πιθανό σύντομα να δούμε κάτι τέτοιο και στην Ελλάδα. Αν κρίνουμε από το παράδειγμα του Netflix, που χρεώνει έξτρα ποσά για κάθε επιπλέον χρήστη, η Disney πιθανώς θα ακολουθήσει παρόμοια τιμολογιακή πολιτική.

Παράλληλα, όπως σχολιάσαμε πιο πάνω, η Disney θα αυξήσει τις τιμές των συνδρομητικών της πακέτων τον Οκτώβριο. Παρά τις αυξήσεις, ο Iger δεν ανησυχεί για απώλειες συνδρομητών, καθώς η Disney+ και το Hulu αύξησαν τους συνδρομητές τους κατά σχεδόν ένα εκατομμύριο, ενώ προστίθενται νέες δυνατότητες όπως playlists. Θα δείξει πώς θα πάει αυτό, καθώς για το Netflix λειτούργησε θετικά.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.