Τελευταία, κυκλοφορεί μια φήμη που αναστάτωσε αρκετούς χρήστες των Xiaomi smartphone. Σύμφωνα με αυτή, η εταιρεία θα επιτρέψει στους χρήστες να απενεργοποιούν τις διαφημίσεις στα τηλέφωνά τους. Μάλλον όμως πρέπει να το ξεχάσουμε αυτό το σενάριο, καθώς η Xiaomi διέψευσε την ύπαρξη αυτής της δυνατότητας και προσφέρει κάτι πιο… λιτό.

Πολλά τηλέφωνα, ειδικά αυτά που αγοράζονται μέσω παρόχων, έρχονται γεμάτα με προεγκατεστημένες εφαρμογές (τα γνωστά bloatware) και διαφημίσεις που δεν έχεις ζητήσει να βλέπεις και να έχεις στη συσκευή σου. Αυτός είναι ένας τρόπος να μειωθεί η τιμή αγοράς, αφού οι διαφημίσεις πληρώνουν μέρος του τελικού κόστους της συσκευής.

Η Xiaomi, δυστυχώς, δεν αποτελεί εξαίρεση – για την ακρίβεια είναι μία από τις λίγες εταιρείες που τα τηλέφωνα του θυμίζουν “διαφημιστικούς καταλόγους”. Έτσι, όταν άρχισε να κυκλοφορεί η φήμη ότι θα επιτρεπόταν η πλήρης απενεργοποίηση των διαφημίσεων, αρκετοί ενθουσιάστηκαν.

Ωστόσο, σε μια πρόσφατη δήλωση στο Android Authority, η Xiaomi σημείωσε ότι η φημολογούμενη δυνατότητα απενεργοποίησης διαφημίσεων δεν θα έρθει στις συσκευές της. Η εταιρεία αναφέρει ότι “επαν-βελτιστοποιεί” τη στρατηγική της για το καλό των χρηστών, αλλά η απενεργοποίηση διαφημίσεων δεν είναι στο πρόγραμμα.

Αντίθετα, η Xiaomi υπόσχεται να μειώσει τις προεγκατεστημένες εφαρμογές (bloatware) και τις διαφημίσεις στη ROM της. Αναγνωρίζει ότι ένας διακόπτης απενεργοποίησης διαφημίσεων δεν θα χρησιμοποιούνταν από αρκετούς χρήστες. Έτσι, θεωρεί ότι η γενική μείωση του “bloatware” είναι καλύτερη λύση.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ούτως ή άλλως τις έχουμε απενεργοποιηση τις διαφημίσεις. Ευτυχώς η κοινότητα xiaomi μας δίνει αρκετούς τρόπους.

  2. dns.adguard.com σε προσωπικό DNS στην ενότητα περισσότερες επιλογές συνδεσιμότητας και είστε καλυμμένοι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.