Παράλληλα με τα Apple Watch Series 10 και Watch X (πιθανώς), η εταιρεία εργάζεται επίσης σε μια νέα έκδοση του πιο προσιτού ρολογιού της. Σύμφωνα με μια νέα αναφορά, η Apple εξετάζει μια μεγάλη αλλαγή για την επόμενη γενιά του Watch SE: μία πλαστική κάσα.

Επί του παρόντος, το Watch SE είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, όπως και τα Apple Watch υψηλότερων προδιαγραφών. Όταν η εταιρεία ενημέρωσε για τελευταία φορά το Watch SE το 2022, επανασχεδίασε την πίσω θήκη για να στραφεί σε ένα νέο “σύνθετο νάιλον” υλικό αντί για κεραμικό.

Στην τελευταία έκδοση του ενημερωτικού του δελτίου Power On, ο Mark Gurman του Bloomberg αναφέρει ότι η επόμενη γενιά του Apple Watch SE θα μπορούσε να εγκαταλείψει το αλουμινένιο κέλυφος “υπέρ ενός άκαμπτου πλαστικού”.

Η έκθεση δεν προσφέρει πρόσθετες λεπτομέρειες, αλλά το προφανές όφελος αυτής της αλλαγής είναι η μείωση του κόστους παραγωγής. Εάν αρχίσει να κατασκευάζει το Watch SE από πλαστικό αντί για αλουμίνιο, θα μειώσει το κόστος του ρολογιού.

Επιπλέον, θα μπορούσε θεωρητικά να μειώσει την αρχική τιμή, η οποία σήμερα βρίσκεται στα 249€. Ωστόσο, μπορεί η μείωση του κόστους να αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στην αύξηση του περιθώριου κέρδους. Σε κάθε περίπτωση, ένα Apple Watch SE των 199€ δεν θα ήταν άσχημο – και ας έχει πλαστική κάσα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.