Ερευνητές ανακάλυψαν άκρως περίεργες δομές κάτω από την επιφάνεια του Άρη. Όπως σπεύδουν όμως να επισημάνουν οι ερευνητές, δεν πρόκειται για τεχνητές κατασκευαστές, αλλά για γεωλογικές κατασκευές που σχηματίστηκαν στη πάροδο εκατομμυρίων ετών.

5 ευρώ κοστίζει ο διακανονισμός οφειλών στη Cosmote

Υπάρχουν 16 πολυγωνικές δομές. Αλλά το ενδιαφέρον σχετικά με τις δομές αυτές είναι ότι οι επιστήμονες πιστεύουν ότι σχηματίστηκαν ως αποτέλεσμα πολλών κύκλων ψύξης-απόψυξης που έλαβαν χώρα στο υπέδαφος. Και αυτό που πάγωσε και ξεπάγωσε ήταν το νερό. Οι δομές αυτές βρίσκονταi στα 35 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του πλανήτη, κάτι που υποδηλώνει ότι κάποια στιγμή στη περιοχή ενδέχεται να υπήρχαν πλημμύρες.

Αν και η ομάδα ερευνητών δεν ήταν σίγουρη από πού ακριβώς προήλθε η δομή, βεβαιώθηκαν ότι σχηματίστηκε από θερμικές διεργασίες που προκλήθηκαν από τα διαφορετικά κλίματα.

Αυτό είναι το κύριο συμπέρασμα της μελέτης, καθώς οι κύκλοι ψύξης και απόψυξης υποδηλώνουν ότι ο Άρης είχε ενδεχομένως ένα αρκετά ποικίλο κλίμα σε κάποιο σημείο στο πέρασμα του χρόνου.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.