Θυμάσαι τις παλιές καλές μέρες της HTC; Ήταν ένας πραγματικός κολοσσός και πρωτοπόρος στον κόσμο των smartphones, αλλά σήμερα επικεντρώνεται σε μεσαίας κατηγορίας συσκευές και VR headsets. Μια πιθανή επιστροφή της HTC θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα στην αγορά των Android smartphones – όπως έκανε κάποτε. Θα μπορούσε να προκαλέσει κύμα ανανέωσης σε μίας αγορά που χρειάζεται επειγόντως ώθηση.

Η HTC συνεχίζει να βγάζει κάποιες συσκευές, αλλά η δόξα της δεκαετίας του 2010 φαίνεται πια μακρινή. Η τελευταία της προσπάθεια, το U24 Pro, είναι ένα αξιοπρεπές μεσαίας κατηγορίας τηλέφωνο με Snapdragon 7 Gen 3 και 12GB RAM, αλλά δεν εντυπωσιάζει. Το 2023, η HTC είχε έσοδα 4.4 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά κέρδισε μόλις 148 εκατομμύρια δολάρια σε καθαρά κέρδη. Συγκριτικά, το 2013 είχε κέρδη 6.7 δισεκατομμύρια δολάρια. Μπορεί άραγε η HTC να ξαναγίνει μια ισχυρή δύναμη στα smartphones;

Λίγη ιστορία για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι. Η HTC ξεκίνησε δυναμικά το 2008 με το Dream, το πρώτο Android τηλέφωνο. Τα επόμενα χρόνια, συσκευές όπως τα Wildfire, Evo 4G και Hero ανέβασαν την HTC στην κορυφή, με το One M7 το 2013 να είναι η κορωνίδα της επιτυχίας της. Η all-aluminum κατασκευή και τα εντυπωσιακά μπροστινά ηχεία του M7 το έκαναν ένα από τα καλύτερα τηλέφωνα της εποχής.

Όμως, το HTC One M8 και το One M9 δεν κατάφεραν να διατηρήσουν την επιτυχία και η HTC άρχισε να χάνει έδαφος έναντι της Samsung και της Apple. Σήμερα, η Samsung κυριαρχεί στην αγορά των Android και η ανάγκη για ανταγωνισμό είναι επιτακτική. Φαντάσου να δεις μια επιστροφή της HTC με μια μοντέρνα εκδοχή της σειράς One. Ένα τηλέφωνο με titanium unibody, Snapdragon 8 Gen 4, μπροστινά ηχεία, θύρα ακουστικών και υποδοχή για κάρτες microSD. Ένα high-end smartphone επικεντρωμένο στην κορυφαία ηχητική εμπειρία θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά.

Αν η HTC επανέλθει με ένα τέτοιο τηλέφωνο, ή κάποιο άλλο θρυλικό της μοντέλο, θα ταράξει τα νερά μιας βιομηχανίας που έχει επαναπαυθεί και δεν προσπαθεί καν για ουσιαστική εξέλιξη. Μπορεί να φαντάζει απίθανο, αλλά ίσως μια μέρα δούμε την HTC να ξαναπαίρνει την θέση που της αξίζει. Γιατί όχι; Η αγορά των Android χρειάζεται την καινοτομία και τον ανταγωνισμό και η HTC είναι μία εταιρεία που πάντα έδειχνε ότι ακόμα και ένα ορθογώνιο κουτί με οθόνη μπροστά και κάμερες πίσω μπορεί να έχει καμπύλες εξωτερικά και αισθητική στο UI.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.