Η Samsung ανακοίνωσε το Exynos W1000 chipset, που θα τροφοδοτήσει τα επερχόμενα Galaxy Watch 7 και Ultra, λίγο πριν το μεγάλο Unpacked event της 10ης Ιουλίου. Το chip είναι μια μεγάλη αναβάθμιση από το 5nm W930, καθώς κατασκευάζεται με την τελευταία τεχνολογία 3nm GAA της Samsung και χρήση fan-out panel-level packaging (FOPLP), προσφέροντας μικρότερο μέγεθος και καλύτερη απόδοση θερμότητας.

Το νέο chip χρησιμοποιεί τη μέθοδο system in a package (SiP) για την ενσωμάτωση του κυκλώματος διαχείρισης ενέργειας και την τεχνολογία embedded package on package (ePoP) για την τοποθέτηση της DRAM και της NAND flash μνήμης πάνω στο SoC. Ο επεξεργαστής περιλαμβάνει έναν Cortex-A78 πυρήνα που φτάνει τα 1.6GHz και τέσσερις Cortex-A55 που λειτουργούν έως τα 1.5GHz. Τα γραφικά αναλαμβάνει ένας Mali-G68 MP2 που υποστηρίζει οθόνες έως 640x640px. Επίσης, ενσωματώνει 32GB αποθηκευτικό χώρο.

Η Samsung υποστηρίζει πως το Exynos W1000 είναι σχεδόν 3 φορές ταχύτερο στο άνοιγμα εφαρμογών σε σύγκριση με το W930. Το νέο chip φέρνει επίσης always-on display με βελτιωμένα watch faces και πλούσιες λεπτομέρειες. Το chipset θα τροφοδοτήσει τα επερχόμενα Galaxy Watch 7 και Ultra, ενώ υπάρχει πιθανότητα να το δούμε και στο Galaxy Ring, το πρώτο έξυπνο δαχτυλίδι της νοτιοκορεάτικης εταιρείας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.