Η Google φαίνεται να επιτίθεται στους “έξυπνους” χρήστες και να ακυρώνει φτηνές συνδρομές YouTube Premium που αποκτήθηκαν μέσω μιας υπηρεσίας VPN. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν αυξανόμενες αναφορές στο Reddit.

Σύμφωνα με τους επηρεαζόμενους χρήστες, το YouTube απλά ακυρώνει τις συνδρομές Premium στις οποίες ο κάτοχος του λογαριασμού έχει χρησιμοποιήσει ένα VPN για να αποκτήσει φθηνότερη συνδρομή.

Στις ΗΠΑ, η συνδρομή ενός λογαριασμού κοστίζει 13.99 δολάρια, ενώ το οικογενειακό πρόγραμμα κοστίζει 22.99 δολάρια το μήνα. Στην Ελλάδα οι τιμές είναι λίγο καλύτερες, στα 8.49 ευρώ και 12.99 ευρώ, αντίστοιχα.

Η συνδρομή αυτή περιλαμβάνει την αναπαραγωγή περιεχομένου χωρίς διαφημίσεις, το YouTube Music, αναπαραγωγή στο παρασκήνιο, και εκτός σύνδεσης περιεχόμενο.

Σε ορισμένες περιοχές, η συνδρομή YouTube Premium μπορεί να είναι σχεδόν 90% φθηνότερη από την τιμολόγηση στις ΗΠΑ, και προφανώς πολύ φθηνότερη από ότι σε άλλες αγορές.

Μία από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες λύσεις για την απόκτηση φθηνότερης συνδρομής YouTube Premium είναι η χρήση VPN για τη σύνδεση σε διακομιστή με φθηνότερο μοντέλο τιμολόγησης – όπως η Ουκρανία.

Σε αυτή την περίπτωση, η συνδρομή ενός προσωπικού λογαριασμού κοστίζει μόλις 99 ουκρανικά χρίβνια, δηλαδή λιγότερο από 2.50 δολάρια ή κάτι παραπάνω από 2 ευρώ τον μήνα.

Αν και για να εγγραφεί κανείς χρειάζεται επίσης μια διεθνή κάρτα πληρωμής, ώστε η συνδρομή να συνεχίσει να λειτουργεί για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την εγγραφή με τη χρήση VPN.

Παρόλο που υπάρχουν και άλλα βήματα που πρέπει να κάνει ο ενδιαφερόμενος, αυτό μπορεί να εξοικονομήσει πολλά χρήματα κάθε μήνα σε σύγκριση με την πληρωμή στο τοπικό νόμισμα.

YouTube Premium VPN

Από κάθε άποψη, φαίνεται ότι οι καλές στιγμές έχουν τελειώσει για όποιον κατάφερε να εκμεταλλευτεί αυτό το παραθυράκι. Δυστυχώς, το “όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν” ταιριάζει σε πολλές περιπτώσεις, όπως και σε αυτή.

Στο αρχικό νήμα του Reddit, ένας χρήστης επιβεβαίωσε με την υποστήριξη του YouTube ότι η συνδρομή του Premium ακυρώθηκε καθώς είχε “μετακομίσει” σε διαφορετική τοποθεσία από την περιοχή στην οποία είχε αρχικά εγγραφεί – πολύ ευγενικοί.

Του είπαν ότι η υπηρεσία του ακυρώθηκε “μέχρι να εγγραφεί με κάρτα και διεύθυνση του Ηνωμένου Βασιλείου”, αφού χρησιμοποίησε αυτό το κόλπο για λογαριασμό της Ουκρανίας και τα μοντέλα τιμολόγησης pay per local.

Καμία επίσημη ανακοίνωση δεν έχει κυκλοφορήσει από την Google σχετικά με αυτή την κίνηση, και ενώ δεν αναφέρεται ρητά στους όρους παροχής υπηρεσιών του YouTube, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί λύσεις όπως αυτή τελικά μπλοκάρονται.

Ωστόσο, η χρήση ενός VPN για να αποκτήσετε μια φθηνότερη συνδρομή YouTube Premium είναι απίθανο να οδηγήσει σε μπλοκάρισμα ή αποκλεισμό του λογαριασμού. Απλά, αν αναγνωριστεί από το σύστημα, ακυρώνεται η συνδρομή.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.