Στο τέλος του 2024 και στις αρχές του 2025 αναμένεται να ξεκινήσει η εφαρμογή της προπληρωμένης κάρτας για τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ και της ΔΥΠΑ. Στόχος της κυβέρνησης είναι να περιορίσει την φοροδιαφυγή και τις αναλήψεις των μετρητών, ελέγχοντας έτσι τη χρήση των επιδομάτων που αγγίζουν το 3% του ΑΕΠ.

Οι περισσότερες συναλλαγές θα γίνονται μέσω POS ή άλλων ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής, με στόχο τη διαφάνεια σχετικά με τον τρόπο χρήσης των επιδομάτων από τους δικαιούχους.

Vodafone: Συνδυαστική προσφορά για νέους πελάτες και με δώρο 700 ευρώ

Με απόφαση της αρμόδιας υπουργού Οικογένειας Σοφίας Ζαχαράκη, οι δικαιούχοι των προνοιακών και κοινωνικών επιδομάτων, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην τράπεζα που διατηρούν το τραπεζικό τους λογαριασμό για να λάβουν δωρεάν την προπληρωμένη κάρτα. Σύμφωνα με τον νόμο, το 50% όλων των επιδομάτων θα πρέπει να ενταχθεί σε προπληρωμένη κάρτα έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Επιδόματα ΟΠΕΚΑ, όπως γέννησης, παιδιού A21 και τα επιδόματα της ΔΥΠΑ αναμένεται να ενταχθούν στο νέο σύστημα των προπληρωμένων καρτών.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Λύση υπάρχει. Μεταφέρεις το επίδομα σου στην Revolut, και μετά, με ένα πολύ μικρό κόστος, στέλνεις τα χρήματα στην χρεωστική σου κάρτα και τα έχεις διαθέσιμα στον ελληνικό τραπεζικό σου λογαριασμό. Ή, αν θέλεις, τα αφήνεις στην Revolut. Δοκιμασμένο από εμένα, όταν εισέπραττα το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

    • Και της προπληρωμενης κάρτας πως τα βάζατε στη Revolut?Αφού λένε ότι λειτουργεί μόνο με πληρωμές σε κατάστημα για αγορές. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

      • Η φόρτωση της Revolut από προπληρωμένη κάρτα φαίνεται σαν αγορά. Τα χρήματα σού μεταφέρονται στον λογαριασμό της Revolut, χωρίς καμία προμήθεια. Αν στη συνέχεια μεταφέρεις τα χρήματα από τον λογαριασμό σου στην Revolut σε ελληνικό τραπεζικό λογαριασμό, μέσω της χρεωστικής κάρτας που έχεις εκδώσει σε ελληνικό τραπεζικό ίδρυμα, τότε υπάρχει μία μικρή προμήθεια. Αν δεν κάνω λάθος, στα 100€ που μετέφερα υπήρχε προμήθεια 2,50€.

  2. Λύση υπάρχει! Να βρει κάποιον η Ζαχαράκη να δεχθεί να το κάνει μαζί της! Απλό είναι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.