Στη διαρκώς εξελισσόμενη αγορά smartphone, για τους κατασκευαστές ΟΕΜ, η ταχύτητα φόρτισης έχει γίνει ένα σημαντικό σημείο πώλησης και ένας τρόπος να ξεχωρίσουν οι συσκευές τους. Για να συμβαδίζουν με τον ανταγωνισμό, οι κατασκευαστές διευρύνουν συνεχώς τα όρια της τεχνολογίας γρήγορης φόρτισης. Ωστόσο, το τρέχον σύστημα του Android για την ένδειξη της ταχύτητας φόρτισης έχει οδηγήσει σε σύγχυση τους χρήστες.

Επί του παρόντος, το Android χαρακτηρίζει κάθε φορτιστή 7.5W ή περισσότερο ως “γρήγορη”. Αυτός ο διευρυμένος ορισμός περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα ταχυτήτων φόρτισης, καθιστώντας δύσκολο για τους χρήστες να διακρίνουν μεταξύ ενός τυπικού φορτιστή και ενός φορτιστή υψηλής ισχύος. Αυτή η έλλειψη σαφήνειας μπορεί να οδηγήσει σε μη ρεαλιστικές προσδοκίες σχετικά με το πόσο γρήγορα θα φορτίσει μια συσκευή.

Ευτυχώς, η Google στοχεύει να αντιμετωπίσει επιτέλους αυτό το ζήτημα στην επερχόμενη ενημέρωση Android 15. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο τεχνολογικός κολοσσός σχεδιάζει να αυξήσει το όριο για τη “γρήγορη” φόρτιση από τα 7.5W στα 20W. Αυτή η αλλαγή θα παρέχει στους χρήστες μια πιο ακριβή κατανόηση της ταχύτητας φόρτισης και θα τους βοηθήσει να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με το ποιον φορτιστή να χρησιμοποιήσουν.

Η μετάβαση σε υψηλότερο όριο για τη “γρήγορη” φόρτιση αναμένεται να έχει σημαντικότερο αντίκτυπο στους χρήστες smartphones που υποστηρίζουν ταχύτητες φόρτισης έως και 30W. Αυτοί οι χρήστες θα είναι σε θέση να εντοπίζουν καλύτερα τους φορτιστές που μπορούν πραγματικά να παρέχουν δυνατότητες ταχείας φόρτισης.

Δυστυχώς, αυτή η αλλαγή δεν σημαίνει ότι οι συσκευές Android θα φορτίζουν ταχύτερα. Η ταχύτητα με την οποία θα φορτίζουν οι συσκευές εξακολουθεί να εξαρτάται από τον ίδιο τον φορτιστή και την ταχύτητα φόρτισης που υποστηρίζεται από την ίδια τη συσκευή.

Αν και η αλλαγή δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί πλήρως στην τελευταία beta του Android 15, αναμένεται να ενσωματωθεί σε μια μελλοντική έκδοση. Αυτή η ενημέρωση υπόσχεται να βελτιώσει την ακρίβεια της ένδειξης ταχύτητας φόρτισης του Android και να δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να λαμβάνουν πιο τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τη φόρτιση των συσκευών τους.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.