Μια τάση που παρατηρείται στις μέρες μας είναι πολλοί να θεωρούν ότι το εμφιαλωμένο μεταλλικό νερό είναι πιο ασφαλές για κατανάλωση σε σχέση με το νερό της βρύσης. Επιστήμονες από την Ουγγαρία σε επιστημονική έρευνα την οποία μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά στο τέλος του άρθρου, αναφέρουν ότι η μεταφορά του νερού και η μετακίνησή τους αυξάνει σημαντικά το μικροβιακό φορτίο.

Η τρίτη μορφή ζωής παράγει ενέργεια με πόρο που οι άνθρωποι έμαθαν πρόσφατα να εκμεταλλεύονται

Η αύξηση του μικροβιακού φορτίου μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειας, ιδιαίτερα σε ευάλωτους πληθυσμούς όπως βρέφη, ηλικιωμένους, έγκυες γυναίκες, ανοσοκατεσταλμένα άτομα, όπως αυτά με HIV/AIDS, και άτομα που πάσχουν από COVID-19, φυματίωση ή υποσιτισμό.

Μία από τις βασικές πληροφορίες που αναφέρονται στη μελέτη είναι πως τα βακτήρια τείνουν να αναπτύσσονται πιο αργά σε γυάλινα μπουκάλια από ότι σε πλαστικά, όπως το τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο (PET) ή το πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC). Επίσης η ποιότητα του νερού σε χτυπημένα πλαστικά μπουκάλια, είναι 40% πιο υποβαθμισμένη σε σχέση με τα ακέραια μπουκάλια.

Μελέτες έχουν δείξει ότι ο αρχικός αριθμός μικροβίων που υπάρχουν στο νερό λίγες ημέρες μετά την εμφιάλωση μπορεί να αυξηθεί κατακόρυφα μετά από 1-3 εβδομάδες αποθήκευσης. Αυτός ο αυξημένος αριθμός αποικιών γίνεται στη συνέχεια μόνιμος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και μετά από αποθήκευση έως και 2 ετών, η συνολική μικροβιακή περιεκτικότητα βακτηρίων του εμφιαλωμένου μεταλλικού νερού μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 10 3 CFU/cm 3.

Μπορείτε να διαβάσετε την αναλυτική έρευνα σε αυτόν τον σύνδεσμο 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.