Η Canalys δημοσίευσε την έκθεση για τις αποστολές smartphone το δεύτερο τρίμηνο του 2023 για την ηπειρωτική Κίνα. Όπως αναμενόταν, οι αριθμοί δείχνουν ότι η αγορά βελτιώνεται με τις αποστολές να παρουσιάζουν μείωση κατά 5% σε ετήσια βάση με 64.3 εκατομμύρια μονάδες να έχουν αποσταλεί την περίοδο Απριλίου – Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, η Apple και η vivo αντάλλαξαν θέσεις, η vivo καταλαμβάνει την πρώτη θέση και η Apple πέφτει στην τρίτη θέση.

Η vivo επωφελήθηκε από την κυκλοφορία των αναδιπλούμενων συσκευών X Flip και X Fold 2 στις αρχές του τριμήνου. Αυτό τη βοήθησε να στείλει 11.4 εκατομμύρια μονάδες μέσα σε τρεις μήνες στην ηπειρωτική Κίνα, γεγονός που την φέρνει στο ίδιο επίπεδο με την Oppo. Και οι δύο μάρκες, υπό την ομπρέλα της BBK Electronics, είχαν 18% μερίδιο αγοράς, ή 36% συνολικό μερίδιο, κατά τη διάρκεια του τριμήνου. H vivo απέστειλε 14% λιγότερα τηλέφωνα κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, ενώ οι αποστολές της Oppo μειώθηκαν μόνο κατά 4% σε ετήσια βάση.

Η Apple έπεσε από την κορυφή στην τρίτη θέση το δεύτερο τρίμηνο, παρόλο που οι αποστολές αυξήθηκαν κατά 5% με 10.4 εκατομμύρια μονάδες να έχουν αποσταλεί. Με μερίδιο 16% στην ηπειρωτική Κίνα, η Apple παραμένει κοντά στης vivo και Oppo. Επίσης, ήταν η μόνη εταιρεία μεταξύ των πέντε κορυφαίων που παρουσίασε ετήσια αύξηση στις αποστολές για το συγκεκριμένο τρίμηνο.

Προχωρώντας στις υπόλοιπες εταιρείες, η Honor είχε τη μεγαλύτερη ετήσια μείωση στις αποστολές με πτώση 21% και 10.3 εκατομμύρια αποστολές smartphones. Στην πέμπτη θέση βρέθηκε η Xiaomi με ετήσια μείωση 19%. Η Honor έχει μερίδιο 16% και η Xiaomi 13%, το υπόλοιπο 19% το μοιράστηκαν οι υπόλοιπες εταιρείες που είδαν συνολική αύξηση αποστολών 37%.

vivo apple

Η αναλυτής Amber Liu της Canalys επισημαίνει ότι οι Κινέζοι καταναλωτές είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για τηλέφωνα υψηλότερης ποιότητας. Η μέση τιμή πώλησης των smartphones ξεπέρασε τα 450 δολάρια πέρυσι και αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται τα επόμενα τρίμηνα. Η Apple και η Huawei πέτυχαν εντυπωσιακή ετήσια αύξηση με τις ναυαρχίδες τους, γεγονός που υποδηλώνει σταθερή και διατηρήσιμη ζήτηση για συσκευές υψηλών προδιαγραφών.

Οι πωλητές που επωφελούνται από την αναβάθμιση των καταναλωτικών προϊόντων έχουν κίνητρο να επενδύσουν σε περισσότερες καινοτομίες προϊόντων για να παραμείνουν μπροστά από την τεχνολογική καμπύλη. Τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, έχουν πυροδοτήσει σημαντικό ενδιαφέρον και όσες εταιρείες ακολουθήσουν τις τάσεις θα δουν σημαντική βελτίωση στις αποστολές και το μερίδιο της αγοράς που διαθέτουν. Όπως όλα δείχνουν, αν η Apple θέλει να βρεθεί και πάλι μπροστά από τις vivo και Oppo ίσως θα πρέπει να κυκλοφορήσει το πρώτο foldable iPhone σύντομα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.