Η Huawei νίκησε. Και η επιστροφή της στο χώρο της 5G βιομηχανίας είναι γεγονός μέχρι το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με εταιρείες ερευνών, σηματοδοτώντας ένα δυνατό comeback, λίγο μετά το ban των ΗΠΑ στις πωλήσεις εξοπλισμού. Η Huawei θα μπορεί να προβεί στη δημιουργία των δικών της 5G chips βάσει των δικών της προόδων στα εργαλεία σχεδιασμού ημιαγωγών σε συνεργασία με την Semiconductor Manufacturing International Co (SMIC), ανέφεραν τρεις εταιρείες ερευνών στο Reuters.

Η επιστροφή των 5G smartphones στην αγορά εκ μέρους της Huawei, σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη νίκη της καθώς για σχεδόν τρία χρόνια βρίσκονταν σε mode επιβίωσης. Το consumer τμήμα της Huawei σημείωσε έσοδα της τάξης των 67 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020, πριν αυτά μειωθούν κατά 50% ένα χρόνο μετά.

Η Huawei κάποια χρονική στιγμή πάλευε με την Apple και τη Samsung για τον τίτλο του μεγαλύτερου κατασκευαστή smartphone συσκευών στον κόσμο, μέχρι οι ΗΠΑ να την βγάλουν ουσιαστικά εκτός παιχνιδιού, αποκόπτοντάς την ακόμη και από απαραίτητα εργαλεία για τη δημιουργία προηγμένων chips.

Μια από τις εταιρείες ερευνών ανέφερε ότι η Huawei θα χρησιμοποιήσει την κατασκευαστική διαδικασία N+1 της SMIC, παράγοντας 2-10 εκατομμύρια chips. Η Huawei είχε φθάσει να πουλά 240 εκατομμύρια smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο το 2019 σύμφωνα με την Canalys, πριν πουλήσει τη Honor, η οποία ευθυνόταν για το 1/5 των πωλήσεων.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το GBOX με το οποίο μπορείς να έχεις Google apps στα smartphones της σηματοδοτούν τις καλύτερες για την Huawei εξελίξεις εδώ και πολλά χρόνια.

Η Winbank αναβαθμίζεται και αυτές είναι οι νέες δυνατότητες που προσφέρει

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.