Η Micron ανακοίνωσε το νέα UFS 4.0 υλοποίησή της, για τους αποθηκευτικούς χώρους επόμενης γενιάς για smartphones. Η εταιρία έχει στείλει ήδη δείγματα σε κατασκευαστές smartphones και chipset για δοκιμή και έναρξη παραγγελιών.

Η εταιρία θα παρέχει λύσεις στα 256GB, 512GB και 1TB, από πλευράς χώρου. Η μαζική παραγωγή θα ξεκινήσει από το δεύτερο εξάμηνο του έτους, οπότε θα δούμε προς τα τέλη του χρόνου τα πρώτα smartphones με την εν λόγω υλοποίηση.

Ο αποθηκευτικός χώρος δημιουργείται από 232 στρώματα TLC flash μνήμης, που μπορούν να αποθηκεύσουν 3bits ανά κελί. Η NAND αρχιτεκτονική επιτρέπει αρκετά ταχύτερα random reads σε σχέση με την προηγούμενη γενικά. Συγκεκριμένα η ταχύτητα εγγραφής είναι 100% ταχύτερη και το bandwidth στην ανάγνωση αυξάνεται κατά 75%.

micron ufs 4.0 micron ufs 4.0

Έτσι, με την νέα τεχνολογία οι ταχύτητες ανάγνωσης θα φτάνουν τα 4300MB/s και η ταχύτητα εγγραφής θα φτάνει τα 4.000MB/s. Με αυτές της ταχύτητες, η Micron χτυπάει την UFS 4.0 υλοποίηση της Samsung, ξεπερνώντας κατά πολύ της ταχύτητες που είδαμε σε συσκευές με UFS 4.0.

Παράλληλα, τα νέα UFS 4.0 chips της Micron, είναι 25% πιο αποδοτικά σε θέματα κατανάλωσης ενέργειας και έχουν 10% χαμηλότερο write latency.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.