Εκτός από το ότι κατασκευάζει μερικά από τα πιο δημοφιλή τηλέφωνα στην αγορά, η Samsung είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές μνήμης για ολόκληρη τη βιομηχανία. Η Samsung αποκάλυψε την πιο πρόσφατη έκδοση του αποθηκευτικού χώρου UFS flash, την UFS 4.0, και υπόσχεται σημαντικές βελτιώσεις στην απόδοση σε σχέση με το 3.1.

Η έκδοση 4.0 παρέχει ταχύτητες έως και 23.2Gbps per, διπλασιάζοντας αυτό που μπορεί να προσφέρει η UFS 3.1. Επίσης, η απόδοση της την καθιστά ιδανική για 5G smartphone, δεδομένης της μεγάλης ποσότητας δεδομένων που μπορούν να κατεβάσουν. Eπιπλέον, είναι ιδανική για τις απαιτήσεις δεδομένων των εφαρμογών επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα της UFS 4.0 είναι η απόδοση ισχύος, με διαδοχικές ταχύτητες ανάγνωσης στα 6.0 MB/s ανά χιλιοστόλιτρο (mA). Σύμφωνα με τη Samsung, αυτό την κάνει 46% πιο αποδοτική από την 3.1, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες θα δουν βελτιωμένη αυτονομία μπαταρίας παρά την ταχύτερη απόδοση.

Η Samsung κατάφερε να βάλει όλες αυτές τις βελτιώσεις σε ένα ακόμη μικρότερο πακέτο. Για παράδειγμα, μια μονάδα UFS 3.1 512 GB έχει διαστάσεις 11.5 x 13 x 1.0 χιλιοστά, ενώ το μέγιστο μέγεθος μιας μονάδας UFS 4.0 θα είναι 11 x 13 x 1 χιλιοστά για 1TB αποθηκευτικού χώρου.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η μαζική παραγωγή θα ξεκινήσει το τρίτο τρίμηνο του 2022, πράγμα που σημαίνει ότι η νέα έκδοση μνήμης θα μπορούσε να εμφανιστεί στα τηλέφωνα από τα τέλη του 2022 ή τις αρχές του 2023.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.