Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του capital.gr, οι τρεις τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, η Cosmote, η Vodafone και η Nova-Wind, ετοιμάζονται να συστήσουν ένα κοινό μέτωπο, όσον αφορά το τέλος 10% στη συνδρομητική τηλεόραση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας, οι 3 τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι εκτιμάται ότι θα επιβάλλουν αίτημα στα αρμόδια υπουργεία, είτε για νέα αναστολή του τέλος, είτε για την εφαρμογή του σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες. Για όσους δεν θυμούνται, πρόκειται για ένα τέλος το οποίο εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 2016, επιβαρύνει τους λογαριασμούς συνδρομητικής τηλεόρασης και προς το παρόν βρίσκεται σε αναστολή μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2022.

Σκοπός της αναστολής του ήταν η μείωση της επιβάρυνσης των λογαριασμών των καταναλωτών, ωστόσο η κυβέρνηση σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κληθεί να αποφασίσει είτε την παράταση της αναστολής, είτε την εκ νέου εφαρμογή του.

Εκτιμάται πάντως, ότι σε περίπτωση που αποφασιστεί η εκ νέου εφαρμογή του, η Cosmote, Wind και Vodafone θα πιέσουν ώστε αυτό να εφαρμοστεί και στις υπόλοιπες ψηφιακές πλατφόρμες ψυχαγωγίας, δηλαδή, στα Netflix, Amazon Prime, Apple TV και Disney+. To Netflix υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή έχει περίπου 500.000 συνδρομητές στην Ελλάδα.

Vodafone CU : Τα πακέτα που βελτιώνονται χωρίς επιβάρυνση από 13/6/2022 και λοιπές αλλαγές

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.