Αρχής γενομένης από το iOS και iPadOS 14.5, η Apple θα ανακατευθύνει το traffic της υπηρεσίας “Safe Browsing” που χρησιμοποιείται στο Safari, μέσω των δικών της servers αντί να βασίζεται στην Google στα πλαίσια της προσπάθειάς της να περιορίσει ποια προσωπικά δεδομένα βλέπει η Google για τους χρήστες της.

ios 14.5

Ο Safari στο iOS και στο iPadOS περιλαμβάνει ένα ενσωματωμένο feature που αποκαλείται “Fraudulent Website Warning.” Όπως άλλωστε το περιγράφει και η Apple, η ενεργοποίηση του χαρακτηριστικού στο Safari θα προειδοποιεί τους χρήστες αν επισκέπτονται ένα επιβλαβές phising site. Για να μπορέσει να παρέχει το χαρακτηριστικό η Apple, βασίζεται στο Safe browsing της Google, μια database με websites τα οποία έχουν γίνει crawl από την Google και τα οποία παρουσιάζουν ύποπτη δραστηριότητα.

Αν και η Google δεν γνωρίζει τα ULRs που προσπαθείτε να επισκεφθείτε (χάρη στον Safari που μόνο στέλνει στη Google μια λίστα με hashed prefixes των URLs), μπορεί όμως να συλλέγει τη διεύθυνση IP. Κάτι τέτοιο όμως δεν θα συμβαίνει στο iOS/iPadOS 14.5. Όπως επιβεβαιώθηκε άλλωστε από επίσημα χείλη της Apple, η εταιρεία πλέον θα κατευθύνει το Safe Browsing feature μέσω των δικών της servers αντί της Google για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.