Η ενημέρωση των drivers των γραφικών της συσκευής σου δεν είναι κάτι το οποίο σε απασχολεί, για τον απλό λόγο ότι δεν έχεις ιδιαίτερο έλεγχο πάνω σε αυτό.  Και ο λόγος, επειδή προς το παρόν, αυτά τα drivers updates αποτελούν μέρος μεγαλύτερων OS updates, που η συσκευή σου λαμβάνει μια φορά κάθε χρόνο. Με τον Snapdragon 865 κάτι τέτοιο αλλάζει όμως. Πλέον, τα updates στα γραφικά της Android συσκευής θα λαμβάνουν χώρα μέσω του Play Store.

Κάτι τέτοιο στην πράξη σημαίνει περισσότερα patches για την επιδιόρθωση του κρασαρίσματος των παιχνιδιών, optimizations για βελτίωση των επιδόσεων νέων τίτλων και φυσικά υποστήριξη για νέα features. Προς το παρόν όμως, η Qualcomm δεν αναφέρθηκε σε κάποιο χρονοδιάγραμμα για αναβαθμίσεις στην Adreno 650 του Snapdragon 865, που είναι η μόνη GPU που θα λαμβάνει τέτοιες ενημερώσεις από εδώ και στο εξής.

Επιπλέον το androidpolice διευκρινίζει μερικά πράγματα για την σύγχυση που προκλήθηκε όσον αφορά τις ανακοινώσεις του Snapdragon Tech Summit 2019:

  • Backporting: Δεν υπάρχουν σχέδια για την αναβάθμιση GPU drivers σε υπάρχοντα smartphones, ακόμη και σε αυτά του προγράμματος Project Mainline. Μόνο smartphones με τα νέα chips της Qualcomm θα τα προσφέρουν αυτά.
  • Supported chips:  Ο Snapdragon 865, 765/G και όλα τα μελλοντικά Snapdragon chipsets θα υποστηρίξουν τη δυνατότητα αναβάθμισης των GPU drivers μέσω του Play Store
  • Η συχνότητα διάθεσης ενημερώσεων θα εξαρτάται από τον κάθε OEM, που θα απαιτείται να δοκιμάσει το κάθε release πριν την διάθεση στο Play Store.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.