Φανταστείτε το Microsoft Lumia 950 και Lumia 950XL με Surface Pen και smart gestures. Αυτό ήταν το αρχικό σχέδιο, αλλά η Microsoft αφαίρεσε αυτά τα features, καθώς τελικά αποφάσισε να περιορίσει τις προσπάθειές της στο χώρο του mobile. Εξαιτίας αυτού, η Microsoft ακύρωσε πολλές ιδέες και τηλέφωνα, όπως το Lumia 960, Lumia 750 και Lumia 850. Cover με Glance screen support, Pen support και gestures ήταν μερικές μόνο από τις ιδέες που εξέταζε από την αρχή.

Σύμφωνα με τα reports η Microsoft είχε προβεί στη δημιουργία ενός prototype του Lumia 950 που όχι μόνο διέθετε γραφίδα αλλά και σύστημα gestures που θα το έκαναν ακόμη πιο “έξυπνο”.

Οθόνη και πληκτρολόγιο

Σχεδίασε ένα όμορφο gesture που αποσκοπούσε να διατηρήσεις την οθόνη ενεργή όταν κρατούσες το τηλέφωνο. Αυτό σημαίνει, ότι αν κρατούσες το τηλέφωνο, η οθόνη δεν θα έσβηνε ανεξάρτητα από την δραστηριότητα και τις ρυθμίσεις. Υπήρχε ακόμη ένα gesture που ανίχνευε τον προσανοτολισμό της οθόνης και επέτρεπε το κλείδωμα σε αυτόν.

Άλλα ενδιαφέροντα features:

  • Δυνατότητα απάντησης σε κλήσεις με τη μετάβαση του τηλεφώνου στο ύψος του αυτιού.
  • Μεταβολή του τηλεφώνου πάνω στην οθόνη του για την αγνόηση μιας κλήσης.
  • Τοποθέτηση του τηλεφώνου  στη τσέπη για την ολοκλήρωση της κλήσης.
  • Υπήρχε επίσης και το gesture όπου το ηχείο θα ενεργοποιούνταν αυτόματα όταν θα έβαζες το τηλέφωνο πάνω σε ένα τραπέζι ενώ βρισκόσουν σε κλήση.

Σε γενικές γραμμές, το Lumia 950 προορίζονταν να κάνει το ντεμπούτο του με υποστήριξη για το Surface Pen και η Microsoft εργαζόταν και σε ένα smart cover που θα λειτουργούσε σε άριστη συνεργασία με την Glance Screen.

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.